Ana SayfaGüncelDink cinayeti sanığı Ercan Gün: Samast’ın görüntüleri bana kargoyla geldi

Dink cinayeti sanığı Ercan Gün: Samast’ın görüntüleri bana kargoyla geldi

HABER MERKEZİ – Hrant Dink cinayeti davasında savunma yapan Ogün Samast’ın yakalandıktan sonra TEM Şubesinde çekilen bayraklı görüntülerini yayınlayan gazeteci olarak bilinen tutuklu FOX Tv Haber Müdürü Ercan Gün, “Görüntüler bana kargoyla geldi” iddiasında bulundu.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti kapsamında Trabzon ve Samsun’da görev yapan askerlerin yargılandığı davanın 53’üncü duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmayı bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ve tarafların avukatları katıldı.

Bugünkü duruşmada FOX Tv Haber Müdürü Ercan Gün, gazeteci Muammer Ay ve Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi görevlisi Tevfik Cantürk savunmalarını yaptı.

Dink ailesi avukatlarının sorularını yanıtlayan Cantürk, Erhan Tuncel’in McDonalds bombalamasında fail olduğunu bilmediğini öne sürerek, “Bilseydik paketlerdik. Hiçbir İstihbarat görevlisi bombacıyı korumak gibi bir riske girmez” diye konuştu.

Avukatların, McDonalds bombalamasından sonra Yasin Hayal’in kanlı pantolonun neden soruşturma makamlarına teslim edilmediğine ilişkin sorusuna ise Cantürk, “Pantolonu emniyete getirdi. Muhittin Zenit, amirimiz Hüseyin Yılmaz’a söyledi. Sonra yukarı çıktık. Ercan Demir’e de söyledi. Poşetin içindeydi. Ama sonrasındaki akıbetini bilmiyorum” dedi.

Cantürk, jandarmayla yapılan bilgi alışverişlerinin amirlerinin talimatıyla yapıldığını da kaydetti.

Tevfik Cantürk’ün ardından tutuksuz yargılanan ve Samast’ın Samsun’dan geçeceğine dair polis ve jandarma görevlilerini aradığı belirtilen gazeteci olan sanıklardan Muammer Ay’ın savunmasına geçildi.

‘Dink’in öldürüldüğünü televizyondan duydum’

Hrant Dink’in öldürüldüğünü televizyondan duyduğunu ileri süren Ay, savunmasında şunları söyledi:

Beni İstanbul’dan merkezden aradılar. Katilin Ogün Samast olduğunu, Trabzonlu olduğunu ve Samsun’dan geçebileceğini söylediler, ‘operasyon yapılırsa haberiniz olsun’ dediler. Ben de bunun üzerine Terörle Mücadele Şubesinden Yakup Kurtaran’ı aradım. Aynı zamanda Basın ve Halkla İlişkiler’e bakıyordu. Ogün Samast’ı söyledim. Bilmediğini söyledi. ‘Operasyon olursa haber verin’ dedim. Daha sonra Jandarmadan Birol Ustaoğlu’nu aradım. Ustaoğlu’yla zaman zaman asayiş olaylarından tanıyorum. Onun da haberi yoktu. Zaten Ogün Samast olduğunu devlet biliyordu. Otobüs şoförüyle yapılan röportaj var. Samast, Samsun’a gelmeden daha 4 saat öncesinden polis şoförü uyarmış. Ogün Samast, Trabzonlu olduğu için ben ilgilendim. İstanbul’dan zaten hem bizi, hem Çorum’u hem de Trabzon’u aramışlar. O yüzden ilgilendim.

Daha sonra Ogün Samast’ın Samsun’da yakalandıktan sonra TEM Şubesinde çekilen bayraklı görüntülerini yayınlayan gazeteci olarak bilinen tutuklu FOX Tv Haber Müdürü Ercan Gün’ün savunmasına geçildi.

‘Görüntüler bana kargoyla geldi’

Ercan Gün cinayetin görüntülerinin eline geçmesine ilişkin şunları söyledi:

22 Ocak’ta Vatan Gazetesi, Ogün Samast’ın tek kare fotoğrafını ‘Jandarma’da çekilmiş’ diyerek yayımlandı. Samast yakalandığında Jandarma Samsun Otogarında 1 bucuk saat kalmıştı. Esas haberi patlatan Star gazetesi oldu. ‘Bu nasıl fotoğraf?’ diye haber yaptı. Bizim müdürümüz Doğan Şentürk, bunun bir kamera görüntüsü olduğunu düşündü ve bunun peşine düştük. Görüntüler ayın 30’unda bize kargoyla geldi. Biz görüntünün tamamlanması için anons çekilmesi gerektiğini düşündük. Ben de ayın 31’inde editör talimatıyla Samsun’a gittim. Samsun’da anons çektik. Hiçbir anonsta da jandarma demiyorum. Olay yerinin jandarma olduğunu düşündük. Emniyetmiş ve biz bunu ertesi gün düzelttik. Haberdeki maddi bir hata nasıl algı operasyonu olur. Tek bir haberle nasıl bir algı yaratılır? Görüntüler bana kargoyla geldi. Haber kaynaklarımın tespit edilmemesi için Jandarmayı aradım. Jandarmayı kendi cep telefonumla aradım. Jandarmayı aradığımı kimse bilmiyor. Bunu kimseye anlatmadım. Haberde kullanmadım. Böyle algı mı olur.

Ercan Gün’ün savunmasına yarın devam edilecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yüksel'de eylemin 328. günü: Bir kişi darp edilerek gözaltına alındı
Sonraki Haber
Rus basını: 'Rusya, S-400 sistemlerinin kodlarını Türkiye'ye vermeyecek'