Ana SayfaGüncel‘Elli kere dedik, bu iddianamelerle sonuç alınamaz’ diyen Cem Küçük’e: Evrak ekleseydin

‘Elli kere dedik, bu iddianamelerle sonuç alınamaz’ diyen Cem Küçük’e: Evrak ekleseydin

HABER MERKEZİ – İktidara yakın köşe yazarlarından Cem Küçük, 8 insan hakları savunucusunun aylar sonra tahliye edilmesine tepki gösterdi, serbest bırakılmalarını da ‘iddianamenin kötü hazırlanmasına’ bağladı. “Elli kere dedik, bu iddianamelerle sonuç alınamaz” diyerek tepkisini dile getiren Küçük’e ‘öneriler’ ile dolu yanıtlar ise Twitter kullanıcılarından geldi: “Suç olmayınca fıkra gibi olur tabi. Evrak ekleseydiniz, siz hazırlayıp ellerine vereydiniz”.

İktidara yakınlığıyla bilinen, muhalifleri hedef gösterdiği açıklamalarıyla gündeme gelen köşe yazarı Cem Küçük, 8 tutuklu insan hakları aktivistinin tahliye edilmesine tepki gösterdi.

Küçük, 4 aya yakın bir zamandır tutuklu olan hak savunucularının ilk duruşmada tahliye edilmesini iddianamenin ‘çok zayıf’ olmasına bağladı ve serzenişte bulundu.

“Elli kere dedik, bu iddianamelerle sonuç alınamaz” diyen Küçük, “İddianame fıkra gibiydi. Baştan hata yapıldı” dedi.

Cem Küçük’ün tahliyeler üzerine Twitter hesabından paylaştığı bu ‘fikri’ ise tepkiyle karşılandı ve ‘ti’ye alındı.

Bir Twitter kullanıcısı Küçük’ün “İddianame fıkra gibiydi” çıkışına, “Suç olmayınca fıkra gibi olur tabi” yanıtını verdi; bir diğeri de “Senaryo iyi yazılmadı diyorsun yani?” diye sordu.

Hukukçu Hürrem Sönmez ise Küçük’ün Tweet’ini alıntılayarak şunu yazdı:

Bir başka Twitter kullanıcısı ise Küçük’e, “(İddianameye) evrak ekleseydin” önerisinde bulundu.

Küçük’e bir diğer öneri ise “Siz hazırlayıp ellerine vereydiniz” oldu.

Cem Küçük’ün söz konusu mesajı ve altında dönen tartışmalar şöyle:

İddianame

5 Temmuz’da Büyükada’da bir otelde düzenlenen insan hakları seminerine katıldıkları için tutuklanan 8 kişi hakkında savcılık tarafından “terör örgütüne üyelik” ve “terör örgütüne yardım” suçlamasıyla 15 yıl hapis cezası talep edilmişti.

Dün ise İstanbul’da Çağlayan Adliyesi’nde görülen ilk duruşmada ise savcılık 8 tutuklu sanığın şartlı tahliyesini istemiş, ancak mahkeme heyeti 8 sanığın hepsinin serbest bırakılmasına hükmetmişti.

Hak savunucuları hakkında hazırlanan iddianamede ‘hiçbir somut delil’ olmadığı belirtiliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay tarafından hazırlanan iddianamede, Büyükada’daki toplantıyı Af Örgütü Türkiye Temsilcisi Taner Kılıç’ın organize ettiği ancak Kılıç’ın ‘ByLock kullandığı’ iddiasıyla İzmir’de gözaltına alındığı, diğer hak savunucularının da Büyükada’da buluşup toplantıya başladıkları ifade ediliyor.

Ayrıca iddianamede hak savunucularının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nü kaosa dönüştürmeye çalıştıkları ileri sürülüyor.

Ayrıca iddianamede, hak savunucularının yaşanacak karışıklığı diğer ile ve ilçelere yaymak istedikleri de iddia ediliyor.

İddianamede, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Temsilcisi Taner Kılıç hakkında “Silahlı örgüt üyeliği” suçlamasıyla, diğer hak savunucuları hakkında ise, “Silahlı örgüte yardım etme” suçlamasıyla 5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.


Gazete Karınca
Previous post
Cemaat kanalında cinsiyetçi uygulama: Kadın oyuncular tamamen buzlandı
Next post
Elma kabuğundaki tarım ilaçları yıkanarak temizlenmiyor