Ana SayfaGüncelErdoğan: ‘Genelkurmay başkanı İran’da, Kuzey Irak görüşülüyor’

Erdoğan: ‘Genelkurmay başkanı İran’da, Kuzey Irak görüşülüyor’

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay başkanı Hulisi Akar’ın, Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki referandumun ardından yaşanan gelişmeleri  görüşmek üzere İran’a gittiğini açıkladı. Erdoğan ayrıca, “MTV zam oranının yeniden değerlendirilebileceğini” ifade etti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de düzenlenen yeni yasama yılı resepsiyonunda konuştu.

Erdoğan, Genelkurmay başkanı Hulisi Akar’ın İran’a gittiğini söyledi ve “İran’da Kuzey Irak görüşülecek. Bu görüşmeden sonra süreç için ciddi bir yol haritasını belirlemiş olacağız” diye konuştu.

Erdoğan, gazetecilerin MTV zammına ilişkin soruları üzerine ise şunları söyledi:

Daha önce motorlu taşıtlara olan zam oranı, aslında çok çok yüklü bir zam oranı değildi. Ama şu andaki zam oranını Bakanlar Kurulumuz tekrar bir değerlendirirse, o değerlendirmeden sonra ne yapabilir, tekrar bir düşürme olur mu olmaz mı, o tabi hükümetimizin takdiridir.

Irak Kürdistan Bölgesi’ne yönelik görüşmeler

Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesi’nde yapılan bağımsızlık ‘referandumu’nu görüşmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşebileceğinin sinyalini de verdi.

Perşembe günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşeceğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

Perşembe günü Sayın Bahçeli ile görüşmem olacak. Ondan sonra da duruma göre Sayın Kılıçdaroğlu’na da davet yapmak suretiyle, onun ayrıca bu konudaki kanaatlerini alırım. Bu kanaatleri de pekiştirmek suretiyle, bu noktadaki sürecimizi zenginleştirmiş oluruz.

Previous post
Katalonya'da referandum | Polisin saldırılarına rağmen halk sandığa gitti, oy verme işlemi sonuçlandı
Next post
HDP’den Bahçeli’ye Meclis yanıtı: ‘Pardon! Siz kimsiniz? Çıkaramadık’