Ana SayfaGüncelErdoğan istifasına kapı aralamıştı: Ayet paylaşan Melih Gökçek ilk kez konuştu

Erdoğan istifasına kapı aralamıştı: Ayet paylaşan Melih Gökçek ilk kez konuştu

HABER MERKEZİ – İstifa iddialarının ardından ilk kez konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek. “Algı operasyonu gerçekleştirildiğini” savundu. Gökçek, istifası için “Şu an böyle bir şey yok, olmayacağı anlamına gelmez” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan için ise “Sadece Türkiye’nin değil ümmetin lideridir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ile Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş’in istifasının ardından aralarında Ankara’nın da olduğu bazı belediyelerde yeni istifaların olacağı iddia edilmişti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise istifa edecek belediye başkanları arasında adı geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le ilgili iddialara ilişkin olarak şunu söylemişti:

Şu an böyle bir şey yok, olmayacağı anlamına gelmez. Metal yorgunluğu dediğim konu bunları kapsıyor, değişim ve dönüşümü seçime kadar yaşayacağız.

Milat Gazetesi’ne konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise olan biteni ‘algı operasyonu’ olarak niteledi.

‘Şer odaklarına ve fitne çabalarına asla izin vermeyeceğini’ söyleyen Gökçek, şunları söyledi:

Öyle bir hava meydana getiriyorlar ki her söylediğinizi bir yerlere çekerek algı operasyonu yapıyorlar. Şunu söylemek isterim ki Recep Tayyip Erdoğan’a destek olmak ümmetin her ferdinin görevidir. Çünkü Sayın Erdoğan sadece Türkiye’nin değil ümmetin lideridir. Fitne peşinde olanlar boşa uğraşırlar.

Ayet paylaşmıştı

Erdoğan’ın, Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde, Nevşehir belediye başkanlarının istifalarını istediğinin iddia edilmesiyle birlikte Melih Gökçek Twitter hesabı üzerinden bazı ayetler paylaşmıştı.

Bunlardan ilki Enfal 73 ayeti idi. Bu ayette şu ifadeler yer alıyordu: “Kafirler birbirinin dostları, yardımcılarıdır. Eğer Allahü tealanın emirlerini yerine getirmez kendi aranızda dost olmazsanız yeryüzünde, kargaşa, fitne ve büyük fesat çıkar.”

Gökçek daha sonra ise Hucurat ayetinden paylaşım yapmıştı: