Ana SayfaGüncelGazeteci ve avukatlar hakkında tutuklama talebi

Gazeteci ve avukatlar hakkında tutuklama talebi

HABER MERKEZİ – Aralarında ETHA editörü İsminaz Temel ve ajansın muhabiri Havva Cuştan ile avukatların da olduğu 15 kişiden 12’si savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) yönelik olduğu belirtilen İstanbul merkezli operasyonda, 19 Ekim’de çok sayıda eve baskın düzenlenmiş, aralarında gazeteci ve avukatların da olduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı.

Aralarında Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü İsminaz Temel ve ajansın muhabiri Havva Cuştan ile Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatları Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar’ın da olduğu 15 kişi, savcılık ifadesi için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Soruşturma dosyasında “gizlilik” kararı olduğu gerekçesiyle neyle suçlandıkları açıklanmadı.

Öte yandan 110 Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) ve kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatın meslektaşlarının savunmalarına girmesi ise haklarında açılmış soruşturma ve kavuşturmalar gerekçe gösterilerek engellendi.

Savcılık sorgularının ardından aralarında ETHA editörü İsminaz Temel ve muhabir Havva Cuştan ile EHB avukatlarının da bulunduğu 12 kişi tutuklama, üç kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Gözaltına alınan 15 kişi

Gözaltında bulunanların isimleri şöyle: ETHA editörü İsminaz Temel ve ajansın muhabiri Havva Cuştan, avukatlar Özlem Gümüştaş, Sezin Uçar, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Özgen Sadet, Nihat Göktaş, ESP’liler Meral Tatar, Mazlum Demirtaş, Mehmet Aslan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağcılar İlçe yöneticisi Erkan Kakça, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) üyeleri Ali Düzkün ile Hünkar Hüdai Yurtsever, İlhan Aslan, Onur Binbir ve İsmail Geçer.


ESP operasyonunda gözaltına alınmıştı: Nurcan Vayiç tutuklandı


 




Önceki Haber
Şırnak Raporu: 500 madenci ölüm tehlikesi altında
Sonraki Haber
HDP Hopa İlçe Eş Başkanı yazar Cemil Aksu tutuklandı