Ana SayfaÇalışma YaşamıGülmen ve Özakça’nın mücadelesini anlatan ‘Söz Uçar’a ABD ve Avrupa’dan ödül

Gülmen ve Özakça’nın mücadelesini anlatan ‘Söz Uçar’a ABD ve Avrupa’dan ödül

HABER MERKEZİ – Açlık grevlerinin 237’nci gününde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile işe dönme mücadelesini halen Yüksel Caddesi’nde sürdüren Veli Saçılık için, Barış Bıçakçı’nın hikayesinden uyarlanan ‘Söz Uçar’ isimli kısa film ABD ve Avrupa’dan ödül aldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın başlattıkları açlık grevi eylemi 237. gününde.

İşe iade talebiyle eylemde olan sosyolog Veli Saçılık ise Yüksel Caddesi’ndeki mücadelesini halen devam ettiriyor.

Gülmen, Özakça ve Saçılık’a atfedilen ve Tufan Taştan’ın yönetmenliğinde, Barış Bıçakçı’nın “Seyrek Yağmur” adlı kitabındaki “Rıfat Diye Biri” adlı hikâyeden yola çıkarak yapılan kısa film ‘Söz Uçar’ 8’inci Sınırlar Ötesi Balkanlar Film Festivali ve 5’inci Seattle Türk Filmleri Festivali’nden ödülle döndü.

Sınırlar Ötesi Balkanlar Film Festivali’nden jürinin övgüsünü kazanarak ‘Özel Mansiyon’ ödülü ile dönen kısa film, Seattle Türk Filmleri Festivali’nden de ‘En İyi Film’ ödülünü aldı.

‘Söz Uçar’ın ekibi ise ABD ve Türkiye arasındaki vize krizi nedeniyle ödül törenine ve gösterim sonrası gerçekleşecek söyleşiye katılamayacağı belirtiliyor.

Öte yandan kısa film, 10-12 Kasım tarihleri arasında İtalya’nın Torino kentinde gerçekleşen Divine Queer Film Festivali kapsamında açılış filmi olarak gösterilecek.

‘Söz Uçar’

Tufan Taştan’ın yönettiği Barış Bıçakçı’nın “Seyrek Yağmur” adlı kitabındaki “Rıfat Diye Biri” adlı hikâyeden yola çıkarak yapılan filmde Ahmet Rıfat Şungar, Funda Eryiğit, Özgür Çevik, Rıza Akın, Serdar Orçin ve Serkan Keskin rol aldı.

Filmde, bir sahafın dükkanına polisten kaçan üç direnişçinin girdiğini görüyoruz. Ancak direnişçileri yakalamak isteyen polislerin sahafa girdiklerinde üç arkadaşı bulamadığına şahit oluyoruz.

İşte Gülmen, Özakça ve Saçılık’a ithaf edilen “Söz Uçar” isimli kısa film: