Ana SayfaGüncelHDP İstanbul davası: 10 aydır tutuklu siyasetçilerden 6’sına tahliye

HDP İstanbul davası: 10 aydır tutuklu siyasetçilerden 6’sına tahliye

HABER MERKEZİ – Aralarında HDP İstanbul eski İl Eş Başkanları Doğan Erbaş ve Aysel Güzel’in de bulunduğu tutuklu 11 siyasetçinin yargılandığı davada 6 kişi 10 aylık tutukluluğun  ardından tahliye edildi.

HDP eski İstanbul İl Eş Başkanları Doğan Erbaş ve Aysel Güzel’in de aralarında bulunduğu 11’i tutuklu 12 kişinin yargılandığı davanın duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma HDP İstanbul eski Eş Başkanı avukat Doğan Erbaş’ın savunması ile başladı. Kürtçe savunama yapan Erbaş, gözaltında polislerin kendilerine “Bizler sizleri tutuklayacağız. Devleti suçlamanın ne olduğunu sizlere göstereceğiz” dediğini söyledi.

Erbaş, savcılığın hazırladığı iddianameyi eleştirerek, “Savcı gördüğü her şeyi KCK ile ilişkilendirmiş. Savcının iddianamesi yamalı bohça gibi” dedi.

Erbaş, 10 Aralık günü Beşiktaş’ta gerçekleşen patlama ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Hesabını soracağız” açıklamasını hatırlatarak, “Beşiktaş patlaması sonrası tutuklandık. Patlama sonrasında Süleyman Soylu açıklama yapmıştı. ‘Bunun hesabını soracağız’ demişti. Bir gün geçtikten sonra 20 il ve ilçelerinde operasyon oldu. Binler gözaltına alındı 600 kişi tutuklandı. Bu da gösteriyor ki bizim tutuklanmamız siyasi bir karardır” diye konuştu.

Erbaş’ın ardından HDP İstanbul eski İl Eşbaşkanı Aysel Güzel savunma yaptı.

Güzel, evine yapılan baskında kızının eşyalarına el konulduğunu ve dosyaya delil olarak sunulduğunu ifade etti. Güzel, “Kitaplar 12 Eylül’de suç unsuruydu. 40 yıl geçti üzerinden ve hala kitaplar suç unsuru olarak görülüyorsa bu bir utançtır” dedi.  Güzel, “Burada yargılanan biz değil, demokratik siyaset ve HDP’dir” diyerek savunmasını sonlandırdı.

Tutuklu siyasetçilerin savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu HDP’liler Süleyman Başer, Mehmet Tayyip Arslan, Muhittin Aslanboğa, Aysel Güzel, Ayşe Karadağ ve Süleyman Özcan’ın tahliyesine karar verirken, 5 HDP’linin ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Celal Talabani hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Milletvekilliği düşürülen HDP'li Konca'dan açıklama