Ana SayfaKadınHelin Palandöken’in babası: Başbakan’a ‘kadın cinayetleriyle ilgili yasalar çıkarın’ dedim, sözlerim sansürlendi

Helin Palandöken’in babası: Başbakan’a ‘kadın cinayetleriyle ilgili yasalar çıkarın’ dedim, sözlerim sansürlendi

HABER MERKEZİ – Mustafa Yetgin isimli erkek tarafından öldürülen Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken, Başbakan Yıldırım’a “Başbakan’a kadın cinayetleriyle ilgili yasalar çıkarın. Bu sizin iki saatinizi alır. Her gün bir yasa çıkıyor kadınlarla ilgili yasa neden çıkmasın?” dediğini ancak basının bu sözlerini sansürlediğini aktardı.

İstanbul Pendik’te Mustafa Yetgin isimli erkek tarafından pompalı tüfekle öldürülen Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken, Başbakan Binali Yıldırım ile gerçekleştirdiği görüşmeyi ve yaşadıklarını anlattı.

1987 yılında Bingöl’den göç ettiklerini, eşinin 5 yıl önce bir trafik kazasında hayatını kaybettiğini söyleyen baba Palandöken deri fabrikasında asgari ücretle çalışan bir işçi.

Eşinin ardından Helin ve 12 yaşındaki kızıyla birlikte yaşadığını söyleyen Palandöken, “Tek hayalim kızımın üniversite diplomasını almasıydı. Ölüm raporu diploması oldu” diyor.

“Adalet yerini bulmazsa sokak sokak adaleti arayacağım”

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’a konuşan Palandöken artık tek isteğinin gerçek adalet olduğunu belirterek şunları aktarıyor:

Kadınları öldürüp, çocukları istismar edenlere öyle bir ceza verilmeli ki bir daha yapmaya cesaret edemesinler. Adalet yerini bulmazsa Münevver Karabulut’un ailesi gibi sokak sokak gezip, adaleti arayacağım.

“Basın sözlerimi sansürledi”

Başbakan Binali Yıldırım ile aralarında geçen konuşmanın basında sansürlendiğini söyleyen Palandöken, “Başbakan’a kadın cinayetleriyle ilgili yasalar çıkarın. Bu sizin iki saatinizi alır. Her gün bir yasa çıkıyor kadınlarla ilgili yasa neden çıkmasın?’ dedim. Medya sadece Başbakan’ın konuşmalarını verdi. Benim taleplerime yer vermedi…” diyor.