Ana SayfaGüncelİmralı Heyeti, Öcalan için Adalet Bakanı’yla görüştü: Adaya gidiş talebine yanıt bekleniyor

İmralı Heyeti, Öcalan için Adalet Bakanı’yla görüştü: Adaya gidiş talebine yanıt bekleniyor

HABER MERKEZİ – Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sosyal medyada PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yaşamını yitirdiği yönünde iddialar olduğunu belirterek yaptığı açıklamayla durumu yalanlamasının ardından başlayan tartışma sürüyor. İmralı Heyeti, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile telefonla görüşerek, Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin iddialar nedeniyle İmralı Adası’na gitmek istediklerini söyledi. Heyet yarın basın toplantısı düzenleyecek.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sosyal medyada PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yaşamını yitirdiği yönünde iddialar olduğunu belirterek yaptığı açıklamayla durumu yalanlaması üzerine başlayan tartışma devam ediyor.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 5 Nisan 2015’ten bu yana müzakerelerin sürdüğü dönemde devrede olan İmralı Heyeti, 11 Eylül 2016 tarihinde bu yana da ailesi ile görüştürülmeyen Öcalan’ın sağlık durumu hakkında bilgi almak isteyen HDP, DBP, DTK ve HDK düzenledikleri basın toplantısıyla durumu ‘son derece kaygı verici’ olarak nitelendirmiş ve avukatlarının Öcalan ile görüşmesi gerektiğini vurgulamışlardı.

Adalet Bakanı ile görüşüldü

İmralı Heyeti’nden de konu ile ilgili açıklama geldi. İmralı Heyeti’nde yer alan TBMM Başkanvekili Pervin Buldan ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile telefonla görüşerek, Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin iddialar nedeniyle İmralı Adası’na gitmek istediklerini söyledi.

Bakanlıktan talebe yanıt gelmedi

Görüşmenin ardından Artı Gerçek’e konuşan Pervin Buldan, Adalet Bakanı’nın talebin değerlendirileceğini söylediğini belirterek, “Ancak henüz olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş yapılmadı” dedi.

Öte yandan İmralı Heyeti yarın saat 12.00’de HDP İstanbul il binasında konu ile ilgili basın toplantısı yapacağını açıkladı.


HDP, DBP, DTK ve HDK ‘kaygılı’: Savcılığın Öcalan açıklaması güven verici ve inandırıcı değil


 

Previous post
AKP'li Belediye Başkanı taciz ve zorla alıkoyma suçlamasıyla tutuklandı
Next post
ABD'li heyet ile 'vize krizi' görüşmeleri: 'Çözüm için müzakereler sürecek'