Ana SayfaGüncelİntiharlara da neden olmuştu: ’15 dakika kuralı’ kalktı

İntiharlara da neden olmuştu: ’15 dakika kuralı’ kalktı

HABER MERKEZİ – ÖSYM Başkanı Mahmut Özer, geçtiğimiz yıl çok sayıda öğrencinin mağdur olduğu ve bazı öğrencilerin bu sebeple intihar ettiği ’15 dakika kuralı’nın kaldırıldığını açıkladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, değişen üniversite giriş sistemi, süresi ve ücretleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Hürriyet gazetesine konuşan Özer, geçtiğimiz yıl çok sayıda öğrencinin mağdur olmasına yol açan 15 dakika kuralının bu yıldan itibaren kalktığını açıkladı.

Özer, “Adaylarımız 10.00’dan itibaren sınava giremeyecek. Yani 09.45 kuralını uygulamayacağız” dedi.

Sınav süresinin uzayacağını da belirten Özer, şunları kaydetti:

Bu yıl sınavların süresi geçen yıl YGS’deki süreden fazla olacak. Birinci sınav 100 dakika civarında, ikinci sınav ise 160-200 dakika arasında olacak, 180 dakika da olabilir.

Yeni sınav sisteminde ücretlerin ise daha düşük olacağını söyleyen ÖSYM Başkanı, “Sınav ücreti daha önce 160 TL civarındaydı. Biz iki sınav için 120 TL almayı planlıyoruz” dedi.

’15 dakika kuralı’ intiharlara da neden olmuştu

Geçen yıl 2 milyon 265 öğrencinin girdiği sınavda ilk defa yapılan ’15 dakika kuralı’ uygulamasında, öğrencilerden saat 09.45’e kadar salona giriş yapması istenmişti.

Birçok noktada sınava dakikalarla geciktikleri için alınmayan bazı öğrencilerin okul kapısında uzun süre ağladığı görülmüştü.

Öyle ki Çanakkale’nin Biga ilçesinde 1 dakikalık gecikme nedeniyle sınava alınmayan 18 yaşındaki B.K. isimli öğrencinin bu nedenle intihar ettiği açıklanmıştı.

Previous post
'Kadın yapamaz algısını yıkacağız': Fastfooda karşı 'Sevgi ve Saadet Mutfağı'
Next post
OHAL'de cezaevleri: Dört aydır hücrede tutulanlar var, 'tek tip elbise' ve çıplak arama dayatılıyor