Ana SayfaÇalışma Yaşamıİşçilerden Zara etiketlerine ekleme: “Alacağınız ürünü ben yaptım ama paramı alamadım”

İşçilerden Zara etiketlerine ekleme: “Alacağınız ürünü ben yaptım ama paramı alamadım”

HABER MERKEZİ – Ünlü giyim markası Zara’nın ürünlerini yapan Bravo işçileri, alamadıkları maaş ve tazminatları için imza kampanyası başlattı. İşçiler seslerini duyurmak için ürünlerin etiketlerine, “Alacağınız ürünü ben yaptım. Ama paramı alamadım” diye özel bir not da iliştirdi.

Bravo hazır giyim fabrikasında yıllarca çalışıp Zara, Next ve Mango’ya üretim yapan işçiler fabrikanın bir gecede boşaltılıp sahibinin de ortadan kaybolması üzerine son 3 maaşlarının yanı sıra kıdem ve ihbar tazminatlarını da almadan işsiz kaldı.

Temizgiysi.org’da yer alan habere göre bunun üzerine işçiler, fabrikanın üretim yaptığı Zara, Next ve Mango’yla görüştü.

Zara’nın uluslararası küresel sendika ile yaptığı sözleşmede kendi tedarik zincirlerinde kendilerine üretim yapan işçilerin alacaklarından sorumlu olduklarını resmi olarak kabul ettiği belirtildi.

Ancak buna rağmen 1 yıldır ücretleri ödenmeyen işçiler görüşmeler sonuçsuz kalınca Eylül ayında bir imza kampanyası başlattı.

İşçiler tüketicilerin de dikkatini çekmek için Zara ürünlerinin etiketlerine, “Alacağınız ürünü ben yaptım. Ama paramı alamadım” diye özel bir not iliştiriyor.

İşçilerin dertlerini anlattıkları etiket

İşçilerin iliştirdikleri etikette şu ifadeler yer alıyor:

Biz, aldığınız ürünü üreten Bravo fabrikasının işçileriyiz. Yıllarca Zara için üretim yaptık. Son 3 aylık maaşlarımızı ve kıdem tazminatımızı almadan, fabrika bir gecede kapandı. Lütfen Zara’ya söyleyin paramızı ödesin!

İmza kampanyamıza www.change.org/p/bravoiscileri adresi üzerinden imza atarak ödemelerimizin yapılması konusunda bize destek olabilirsiniz.

Ya da bu etiketin fotoğrafını çekerek #BravoİşçileriİçinAdalet hashtagi ile sosyal medyada paylaşabilirsiniz.

Biz Temiz Giysi Kampanyası olarak Zara, Next ve Mango’nun derhal işçilerin sesine kulak vererek alacakları ödemelerini talep ediyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kızılkaya ve Sancılı'ya tahliye: Özgür Gündem davasında tutuklu gazeteci kalmadı
Sonraki Haber
Kafe sahibi mendil satan mülteci çocuğu darp etti, hırsızlık iddiası ile 'savundu'