Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Kadın yapamaz algısını yıkacağız’: Fastfooda karşı ‘Sevgi ve Saadet Mutfağı’

‘Kadın yapamaz algısını yıkacağız’: Fastfooda karşı ‘Sevgi ve Saadet Mutfağı’

HABER MERKEZİ – Sevgi Yılmaz ve Saadet Kaya adlı iki kadın, “kadın yapamaz” algısını yıkmak için Antep’te açtıkları “Sevgi-Saadet Mutfağı”nda, yemeğe verdikleri lezzetle kentte fastfoodlara rakip olacaklarını belirtiyor.

Sevgi Yılmaz ve Saadet Kaya, yıllardır düşledikleri lokantayı güçlerini birleştirerek Antep’in Şahinbey ilçesi, Güneykent mahallesinde bulunan Doğal Köy Pazarı’nda açtı.

Hem arkadaş hem de akraba olan Yılmaz ve Kaya, lokantayı toplumdaki “kadın yapamaz” algısını yıkabilmek için açtıklarını belirtiyor.

Çevresindeki insanlardan el lezzeti sayesinde sürekli lokanta açma tavsiyesi aldığını aktaran Yılmaz, “Erkekler yapabiliyorsa biz kadınlar olarak daha iyisini yaparız diye düşündük” diyor.

“Kadın yapamaz algısını yıkacağız”

MA’nın haberine göre 44 yaşında ve 3 çocuk annesi Yılmaz, her zaman bir lokanta açma hayali olduğunu ve yemek yapmaktan büyük zevk aldığını söylüyor.

Antep’te nam yapmış büyük ustalardan biri olmak istediğini aktaran Yılmaz, “Antep’te belli başlı isim yapmış yerler var. Dediler ki, sen de bunlardan biri olabilirsin. Senin onlardan eksiğin yok, fazlan var. Ben de gelen istek üzerine, ‘Neden olmasın?’ dedim. Hem de toplumda hep bir ‘kadın yapamaz algısı’ var. Onu yıkabilmek için de böyle bir şeye giriştik. Hem komşum hem arkadaşım hem de akrabam olan ortağımdan güç alarak sevgi saadet mutfağını kurduk” diyor.

Müşteriler hijyen, lezzet ve düşük fiyatlardan memnun

Lokantayı açalı 3 hafta olduğunu, müşterilerin hijyenik hizmetlerden ve yemeklerin lezzetinden çok memnun kaldıklarını anlatan Yılmaz, çok kar odaklı açmadıklarını, yemek fiyatlarının uygun olmasının müşterilerin hoşuna gittiğini söylüyor.

Gençleri yaptıkları yöresel lezzetler ile fastfooddan vazgeçirmekte kararlı olduklarını belirten Yılmaz, “Sevgi Saadet Mutfağına gelsinler. Annesinden uzakta olanların annelerinin yemeklerine olan özlemlerini burada giderelim. Benim ismim Sevgi ortağımın ismi de Saadet olduğu için dedik ki adı ‘Sevgi Saadet Mutfağı’ olsun. Hem dikkat çekici de bir isim oldu. Günlük 7 çeşit sabit yemeğimiz var. Onun yanında her gün farklı farklı sulu yemek de yapıyoruz” diyor.

“Kadınlar isterse her şeyi başarabilir”

Lokanta açmak gibi bir niyeti olduğunu söyleyen Saadet Kaya ise, “Sevgi’nin de varmış; ama ben bilmiyordum. Yıllardır düşlediğim bir hayalimdi bu. Tesadüfen bir gün sohbet esnasında ‘ben de lokanta açmayı düşünüyorum’ deyince bir kereden giriştik, açtık işyerimizi. Şimdi çok mutluyuz. Kadınlar isterse her şeyi başarabilir” diyor.




Önceki Haber
Büyüknohutçu çifti cinayeti Guardian'da: Diğer yaşam savunucuları için tehdit devam ediyor
Sonraki Haber
İntiharlara da neden olmuştu: '15 dakika kuralı' kalktı