Ana SayfaPolitikaKadınlar ‘Karar yok hükmündedir’ diyor: Besime Konca kadınların ve halkın vekilidir

Kadınlar ‘Karar yok hükmündedir’ diyor: Besime Konca kadınların ve halkın vekilidir

HABER MERKEZİ – Özgür Kadın Hareketi TJA, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca’nın milletvekilliğinin düşürülmesinin ‘kadın mücadelesine saldırı olduğunu’ söyledi.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) Diyarbakır bileşenleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü ve Siirt Milletvekili Besime Konca’nın milletvekilliğinin düşürülmesini, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasında yaptığı açıklamayla protesto etti.

HDP ve DBP Kadın Meclisi üyelerinin de katıldığı açıklamada konuşan TJA aktivisti Elif Haran, Konca’nın uzun yıllar kadın aktivisti olarak en ön saflarda mücadele ettiğini söyledi.

Konca’nın başta kadınlar olmak üzere 6 milyon seçmenin oylarıyla seçildiğini ifade eden Haran, “Konca, kadınların ve halkın vekilidir. AKP meclisinin kararı halkın iradesi karşısında yok hükmündedir” dedi.

Yasama yılının ilk gününde Konca’nın vekilliğinin düşürüldüğünü anımsatan Haran, Figen Yüksekdağ, Nursel Aydoğan ve Tuba Hezer’in de düşürülen vekilliklerine işaret ederek, bunun “kadın mücadelesine ve kazanımlarına ideolojik ve politik bir saldırı” olduğunu söyledi.

Meclis’in kararının gerçeği değiştirmeyeceğini vurgulayan Haran, “Yaşamı özgürleştirmek biz kadınların ellerindedir. Mutlaka kadınlar kazanacak” diye konuştu.


Demirtaş: Yargı HDP’ye gelince şahin, AKP’ye gelince tavşan kesiliyor


 




Önceki Haber
Uzaklaştırma kararı biten erkek eve gidip eşini öldürdü
Sonraki Haber
Cumhurbaşkanlığı'ndan Gökçek açıklaması