Ana SayfaGüncelKarar bozuldu: CHP’li Enis Berberoğlu yeniden yargılanacak

Karar bozuldu: CHP’li Enis Berberoğlu yeniden yargılanacak

HABER MERKEZİ – İstinaf Mahkemesi, tutuklu CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verilen mahkumiyet kararını bozdu. Tutukluğunun devamına da karar verilen Berberoğlu yeniden yargılanacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, ‘MİT TIR’larının Durdurulması’ görüntülerinin Cumhuriyet gazetesinde yayınlanmasına ilişkin davada tutuklanmış ve 25 yıl hapis cezası almıştı.

Kararı üst mahkemeye taşıyan Berberoğlu’nun avukatı Murat Ergün, İstanbul Bölge Adliye 2. Ceza Dairesi’nin (İstinaf) mahkumiyet kararını bozduğunu açıkladı.

Kararda, “Sırrın daha önce ifşa edildiğinin kabulü halinde gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama suçunun unsurlarının oluşmayacağı” belirtildi.

“Yerel mahkemece anılan hususlara yer verilmeden hüküm kurulmuştur” denilen kararda, casusluk suçunun oluşmamış olabileceğine dikkat çekildi.

Tutukluk haline devam

Kararda ayrıca, Berberoğlu’nun tutukluluk halinin devam edeceği bilgisi de yer aldı.

Avukat Ergün ise Berberoğlu’nun tahliyesi için başvuruda bulunacağını da belirtti.

Dosya ise yeniden incelenmek üzere 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Gazetecilikten vekilliğe Berberoğlu

Uzun yıllar Hürriyet gazetesinde Genel Yayın Yönetmenliği dahil çeşitli görevlerde bulunan Enis Berberoğlu, 2014 yılında aktif gazeteciliği bırakarak CHP’ye katılmış ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak Meclis’e girmişti.

Enis Berberoğlu, Cumhuriyet gazetesinde Can Dündar ve Erdem Gül imzasıyla yayımlanan ‘MİT TIR’ları haberine ilişkin davada ‘devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini askeri ve siyasal casusluk amacıyla temin etme’ ve ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme’ ile suçlanıyordu.

Berberoğlu için iddianamede ‘müebbet hapis cezası’ isteniyordu ancak ‘hafifletici’ nedenlerle ceza 25 yıla indirildi.