Ana SayfaGüncelKemalbay: Öcalan’a dair yürütülen kara propaganda savaşı yükseltebilir

Kemalbay: Öcalan’a dair yürütülen kara propaganda savaşı yükseltebilir

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, PKK Lideri Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin çıkan haberlere ve uygulanan tecride değinerek “Öcalan’a dair yürütülen kara propaganda büyük bir tehlikeye işaret ediyor. O tehlikede içinde bulunduğumuz savaşın daha da yükselmesine neden olabilir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) uzun bir aradan sonra gerçekleştirdiği kadın grup toplantısına Ankara, Konya, Muş, Eskişehir, Diyarbakır ve İstanbul’dan Barış Anneleri Meclisi ile Cumartesi Anneleri üyelerinin yanı sıra çok sayıda kadın kurumu temsilcisi katıldı.

Toplantıda HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenlik koşullarına da dikkat çeken Kemalbay, “Sayın Öcalan’ın mutlak tecridi önemli bir gündem maddesidir. Bazı sosyal medya hesaplarındaki haberler Sayın Öcalan’ın can güvenliği ile ilgili soru işareti yaratmıştır” diye konuştu.

‘Öcalan ile ilgili yürütülen kara propaganda tehlikeye işaret ediyor’

‘Öcalan’ın sağlık durumu hakkında çıkan haberleri hatırlatan HDP’li Kemalbay konuşmasını şöyle sürdürdü:

Türkiye’nin sinir uçlarıyla oynamaya çalışanların İmralı’da mutlak tecrit altında olan Öcalan’ın düşüncelerini takip edenler için endişe kaynağıdır. Batıda ya da Kürt coğrafyasında Sayın Öcalan’ın can güvenliği ve onunla ilgili sürdürülen kara propaganda büyük bir tehlikeye işaret ediyor. O tehlike de zaten içinde bulunduğumuz savaşın daha da yükselmesine ortam hazırlayabilir.

Sayın Öcalan’ın sağlık durumunun nasıl olduğuna dair, sağlık ve güvenlik halinin tespit edilmesi için avukatları ailesi ve vekillerin ziyaretinin gerçekleşmesi gerektiğini söylüyoruz. Tecridin insanlık suçu olduğunu ve bu yapılanın sadece tecrit değil savaş ve çatışma dayatması olduğunu söylüyoruz. Hükümeti sorumluluğa davet ediyoruz.

‘Sise Nine’ye yapılan işkencedir’

Ayrıca Muş’ta tutuklu bulunan ve geçtiğimiz hafta ailesine haber dahi verilmeden Tarus Cezaevi’ne sevk edilen 78 yaşındaki Sise Bingöl’e de değinen Kemalbay, “Hukuksuzca tutuklanan Sise Nine’ye yapılan işkencedir” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tutuklu gazeteci Ömer Çelik'in savunmasının tamamı
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu: 8 madencinin kanı Enerji Bakanı'nın boynundadır