Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: İdlib’e girme ve Esad’ın yanında yer alma stratejisi kime ait?

Kılıçdaroğlu: İdlib’e girme ve Esad’ın yanında yer alma stratejisi kime ait?

HABER MERKEZİ – Sınırötesi tezkereye ‘Evet’ diyen CHP’nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir kez daha hükümetin Orta Doğu politikasını eleştirdi. İdlib operasyonuna ‘olur’ diyen Kılıçdaroğlu, aynı zamanda şu soruyu sordu: “Türk askerinin İdlib’e girme ve Esad’ın yanında yer alma stratejisi kime ait?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu’nun tutukluluğuna değinerek, “hakkındaki karar bozuldu ama kendisi hala hapiste. Bozulmuş kararın tutukluluğu olur mu? Yargıyı yeniden ayağa kaldırmak bizden çok yargının görevi. Eğer olmayan bir suçtan bir kişi hala hapisteyse onu dışarı çıkarmak yargının görevidir” dedi.

“Millet aç sen saraylarda yaşayacaksın. Her gece de ayrı bir odada yatacaksın korkudan” diyerek AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen CHP lideri, ülkedeki yoksulluğun boyutlarını vurgulayarak şunları söyledi:

Yasakların, yolsuzluğun ve 9 milyonun yoksul olduğu bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Bunun adı kabile devletidir. Kabile reisi diyor, bu kanun isteseniz de istemeseniz de çıkacak. Kim diyor? kabile reisi diyor. Bir de reisin elemanları var. Kendi partisinin milletvekili. Kimse demiyor, bizim de bir irademiz var. Bunun adı kabile devletinin kabile reisi.

‘Esad’ın yanında yer alma stratejisi kime ait?’

Hükümetin Orta Doğu politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Ortadoğu kaynıyor. Biz zamanında ‘Bu Ortadoğu bataklığına girmeyin’ dedik. Bizi Esadçı ilan ettiler. ‘İdlib’e gidilmelidir ama gelen her şehidin sorumlusu sizsiniz’ dedim. Ortadoğu bataklığına sen sokmadın mı? 5 soru sordum, ‘Bunları bir düşün’ dedim.

Bir gece ansızın dost olan Suriye düşman oldu. Esad’ın dostuydun nasıl oldu da birden bire düşman oldu? Kimin zamanında Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırmak zorunda kaldın? Suriye’ye girecek ve Şam’daki Emevi Camiinde namaz kılacaktık. Nasıl oldu da tam tersi gerçekleşti? 4 milyon Suriyeli burada namaz kılıyor. Türk askerinin İdlib’e girme ve Esad’ın yanında yer alma stratejisi kime ait?


Yıldırım, Kılıçdaroğlu ile görüşüyor