Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu Kadir Topbaş’a sordu: Sizi adam yerine koymayanlar kim?

Kılıçdaroğlu Kadir Topbaş’a sordu: Sizi adam yerine koymayanlar kim?

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevinden istifa eden Topbaş’a seslenerek şu soruyu sordu: “Sayın Topbaş uzun süre İstanbul’da başkanlık yaptınız. Sizi adam yerine koymayanlar kim?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevinden istifa eden Kadir Topbaş’a ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Sayın Kadir Topbaş istifa etti. ‘Yorulduğunuz için mi istifa ettiniz?’ diye soruyorlar, ‘Hayır adam yerine koymadıkları için istifa ettim’ diyor. Sayın Topbaş uzun süre İstanbul’da başkanlık yaptınız. Sizi adam yerine koymayanlar kim?

209 gündür açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın da durumuna değinen CHP lideri, “Semih ve Nuriye iki tane öğretmen kardeşim. Açlık grevindeler. Biri hastanede, biri cezaevinde. Sizde vicdan yok mu? Ellerine silah mı aldılar, birilerine taş mı attılar? ‘Bize sadece işimizi verin’ diyorlar. Bir insanın ekmeğiyle niye uğraşırsınız siz? Bunların yatacak yeri yok” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, faiz oranları konusunda hükümeti eleştirerek şunları söyledi:

İkide bir faizler yüksek, faize karşıyız diyorlar. Faize karşıysan indir. Sanki memleketi başkası yönetiyor. Tamamen faiz lobisine çalışan bir hükümet. 142 milyar dolar faiz ödeyeceksin sonra vatandaşa ‘faiz yüksek’ diyeceksin. Kardeşim faize karşıysan çıkar bir KHK sıfır yap. Gücün yetiyorsa çıkar bir KHK ‘ben faizleri sıfırladım’ de.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Motorlu Taşıt Vergisi’ne (MTV) getirilmek istenen zam oranındaki değişime ilişkin ise şöyle konuştu:

Yeni vergi kanunları getiriyorlar. Burada da iyi polis-kötü polisi oynuyorlar. Bakan’a açıklama yaptırıyorlar MTV zammı için. Bakıyorlar ki kamuoyu tepki gösteriyor arkasından beyefendi devreye giriyor.