Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan istifa eden AKP’li belediye başkanlarına: Niye korktunuz?

Kılıçdaroğlu’ndan istifa eden AKP’li belediye başkanlarına: Niye korktunuz?

HABER MERKEZİ – AKP’li belediye başkanlarının görevlerini bırakmalarını değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Niye korktunuz, koca adamsınız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK’te yayınlanan bir programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, istifa eden AKP’li belediye başkanları için “Niye korktunuz, koca adamsınız” dedi.

AKP’deki istifalara değinen Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan kısım şöyle:

Ben demokrasiyi savunuyorum, Melih Gökçek seçimle geldi. Siz seçimi demokrasi için vazgeçilmez olarak görüyorsanız gereğini yapın. Bir kişi çıkıyor ‘istifa edeceksiniz’ diyor, ama neden yok. Ne için istifa isteniyor.

Bir belediye başkanında neden metal yorgunluğu olsun. Görev süresini belirleyen halktır. Belediye başkanları bırakın halka hesap vermeyi, ailesine hesap veremez noktaya geldi. Ne diyecekler, ‘gereğini yaparım’ dedi ben de korktum istifa ettim mi diyecekler. Niye korktunuz, koca adamsınız.

‘Vekil arkadaşım AKP’li vekillerle konuşuyor’ diyen Kılıçdaroğlu, AKP içinde sorunların olduğuna da işaret ederek, “İçerisi kaynıyor, herkes rahatsız. Bu neyi gösteriyor, çürümüşlüğü gösteriyor. İçten içe çürüyor” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ile Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş’in istifasının ardından aralarında Ankara’nın da olduğu bazı belediyelerde yeni istifaların olacağı iddia edilmişti.

Kısa bir süre sonra ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara, Bursa ve Balıkesir büyükşehir belediye başkanlarından istifalarını istediği belirtilmişti.

Erdoğan konu ile ilgili “Üç belediye başkanının da en kısa sürede istifasını vereceğine inanıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Son olarak Erdoğan ile Saray’da görüşen Gökçek, “Cumartesi günü istifa edeceğim” demiş, Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe de görevini bırakmıştı.