Ana SayfaDünyaKürdistan Parlamentosu’na silah ve sopalı saldırı

Kürdistan Parlamentosu’na silah ve sopalı saldırı

HABER MERKEZİ -Irak Kürdistan Bölge Parlamentosu’nda dün Kürdistan Bölge Başkanlığı sisteminin lağvedilmesini görüşmeleri sırasında parlamento binasına saldırı düzenlendi. KDP’li olduğu belirtilen grup bazı gazetecileri darp ederken, saldırı dolayısıyla kimi milletvekilleri de saatlerce binada mahsur kaldı.

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin 1 Kasım’da görevi bırakacağının duyurulmasının ardından, parlamento binasına saldırı düzenlendi.

Bölge Başkanlığı’nın lağvedilmesi sonrası çıkan olaylarda, parlamento binasına silahlı, ellerinde sopa ve bıçak olan bir grup saldırdı.

Bölgedeki kaynaklar saldırganların Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesud Barzani lehine slogan atarak binaya girdiklerini belirtirken; saldırılardan dolayı Goran (Değişim Hareketi), Kürdistan İslami Topluluk (Komala İslami) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) bazı parlamenterleri Genel Kurul salonunda mahsur kaldı.

Mahsur kalan parlamenterler saatler sonra Genel Kurul’dan çıkabildi.

KYB ve Goran’ın binalarına da saldırı

Ayrıca parlamentoya yönelik saldırının ardından KYB ve Goran’ın Zaho’da bulunan binaları da ateşe verildi.

Goran Hareketi Zaho Teşkilatı sorumlularından Emir Goran, “KDP taraftarları binamızı taşladı, daha sonra da binamız ateşe verildi. Ayrıca KYB’nin binası da ateşe verildi” dedi.

Emir Goran, saldırıda can kaybı yaşanmadığını söyledi.

Ne oldu?

Kürdistan Bölge Parlamentosu

Kürdistan Bölge Parlamentosu’nda Kürdistan Bölge Başkanlığı sisteminin lağvedilmesini öngören Genel Kurul oturumu düzenlendi.

Gerilimli başlayan ve devam eden oturumda KDP Genel Başkanı Mesud Barzani’nin gönderdiği mektup okundu.

Barzani, mektubunda görev süresinin 1 Kasım itibariyle dolduğunu söyleyerek, “1 Kasım 2017 tarihinden itibaren Bölge Başkanlığı görevinden ayrılıyorum” dedi.


Barzani: 1 Kasım’dan itibaren başkanlığı bırakıyorum


Parlamentoda yapılan kapalı oturumda Kürdistan Bölge Başkanı’nın yetkileri oy çokluğuyla hükümet, parlamento ve Adalet Bakanlığı’na devredildi.

Böylece Kürdistan Bölge Başkanı’nın yetkilerinin büyük bölümü hükümete devredilmiş oldu.

Ayrıca Mesud Barzani ise 16 Ekim saldırılarından sonra ilk kez kameraların karşısına çıktı ve parlamento genel kuruluna görüntülü bağlandı.

Barzani, 16 Ekim saldırılarından dolayı ABD ve KYB’yi ‘ihanet’ ile suçladı.

Genel Kurul’da görüşmeler devam ederken ise parlamentoda bir grup gazetecileri hedef aldı.

KDP Genel Başkanı Mesud Barzani lehine sloganlar atan grup, daha sonra silah, sopa ve bıçaklarla parlamento binasına girdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Suudi Arabistan'da kadınlara stad yasağı kalkıyor
Sonraki Haber
Ekim'de de ekonomiye güven geriledi