Ana SayfaGüncel‘Lafa geldi mi koskoca Amerika’sın’ diyen Erdoğan: Adalet bu mu?

‘Lafa geldi mi koskoca Amerika’sın’ diyen Erdoğan: Adalet bu mu?

HABER MERKEZİ – ‘Vize krizi’ ile ilgili ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass’i suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, elçiyi savunan ABD yönetimine de tepki gösterdi. Türkiye’nin ‘geri adım atmayacağını’ söyleyen Erdoğan, kriz dolayısıyla ABD’ye gidemeyecek öğrencilerin durumu için de “Mesele burada vatandır, gerisi teferruattır” dedi. “Lafa geldi mi koskoca Amerika’sın” diyen Erdoğan, ABD’de protestoculara saldırdığı için tutuklananları hatırlatarak, “Adalet bu mu?” diye sordu.

Saray’daki Valiler Toplantısı’nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile süren ‘vize krizi’ne ilişkin konuştu.

Konuşmasında ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass’i suçlayan Erdoğan, “Bu olayı ortaya çıkaran buradaki bir büyükelçidir” dedi ve elçiyi savunan ABD yönetimine de, “Koskoca ABD’yi bir büyükelçi yönetiyorsa yazıklar olsun” sözleriyle seslendi.

Türkiye’nin aldığı kararlardan ‘geri adım atmayacağı’ mesajını veren Erdoğan, bunu ise “Böyle bir yerde kavgaya girdiğiniz zaman atılan yumruk sayısı sayılmaz” sözleriyle ifade etti.

Erdoğan, ‘vize krizi’ dolayısıyla ABD’ye gidemeyecek öğrencilerin durumuna ilişkin de konuştu: “Öğrenci burada Amerika’ya gidemiyor, gidemeyebilir. Mesele burada vatandır, gerisi teferruattır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya dair açıklamasından satır başları şöyle:

Bu olayı ortaya çıkaran buradaki bir büyükelçidir. Amerika’nın stratejik ortağını bir kendini bilmez büyükelçiye feda etmesi kabul edilemez. Biz kabile devleti değiliz. Biz size muhtaç değiliz. Biz sizden paramızla silah istediğimizde ‘kongre’ diyorsun ama terör örgütüne ücretsiz silah veriyorsun. Niye, “Türkiye’yi güneyden kuşatalım” diye.

Bunlar bizi herhalde görmez, sağır, böyle zannediyorlar. Öyle alışmışlar çünkü ama böyle bir Türkiye yok artık. Uluslararası rekabette de yerini alacak bir Türkiye’yiz. Bunun köşe taşları da sizlersiniz. Sizler dik durursanız bunlar, buralarda en ufak bir cirit atamazlar. Tüm piyonları ile yıllardır besledikleri lejyonerleri ile bunlar üzerimize geliyorlar, gelecekler ama biz sağlam duralım.

Türkiye asırlık bir hesaplaşma ile karşı karşıyadır. Gezi olaylarında duvarlara ne yazdılar, “Zulüm 1453’te başladı” diye yazılması, Kadıköy’de, asla tesadüfi değildir. Zulüm olarak görenler olsa olsa Bizans’ın çocukları olur. Bu milletin evladı olmaz.

Güney sınırımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun amacının DEAŞ’la mücadele olduğunu kim iddia edebilir. Terör koridoru sadece Türkiye’yi kuşatmaya yöneliktir. Rejim, PKK’ya oradan ‘yanınızdayız’, Barzani’ye ‘yanınızdayız’ diyor. Barzani ile çatışan PYD şimdi ‘beraberiz’ diyor.

Sig Sauer diye silah bundan sonra emniyet teşkilatımızda kullanılmayacak. Kendi silahımızı kullanacağız. Bunlar Türk milletine diz çöktürme planlarıdır.

Vize olayıyla ilgili ülkemizin kaybı “50 milyar lira” diye açıklama yapıyorlar. Neye göre bu hesabı yapıyorlar? Böyle bir yerde kavgaya girdiğiniz zaman atılan yumruk sayısı sayılmaz. Kalkacak bize karşı böyle bir tavrı takınacaklar, ondan sonra da orada şu kadar kayıp, bu kadar kayıp varmış. Öğrenci burada Amerika’ya gidemiyor, gidemeyebilir. Mesele burada vatandır, gerisi teferruattır.

Lafa geldi mi koskoca Amerika’sın. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanını terör örgütleri mensupları rahatsız ediyor ve bu ülkenin vatansever evlatları da orada onları engellemek isterken bizim evlatlarımızı tutukluyorsun, teröristleri birkaç gün geçince serbest bırakıyorsun, o evlatlarımız hala içeride. Adalet bu mu? Bunları kendilerine söylediğimiz zaman talimatları verdik diyor, biz de talimatları verdik. Yargı sürecinde olan değil, onun dışında olana verdik. Koskoca ABD’yi bir büyükelçi yönetiyorsa yazıklar olsun. “Sen benim stratejik müttefikime böyle diyemezsin” demeleri lazımdır. Büyükelçi “hükümetin adına bu adımı attım” diyorsa, sayın Başkan da savunuyorsa, biz de şu anda aldığımız kararın sonuna kadar arkasındayız.

Türkiye atılan adımlar karşısında mütekabiliyet esasına göre hareket etmiştir. Sorunu büyüten asla biz değiliz.