Ana SayfaDünyaLas Vegas Katliamı’nın ardından Trump: Silahsızlanmaya ‘sonra’ bakarız

Las Vegas Katliamı’nın ardından Trump: Silahsızlanmaya ‘sonra’ bakarız

HABER MERKEZİ – Dünyadaki bireysel silahların yüzde 42’sini barındıran, yetişkin başına birden fazla silahın düştüğü ABD’de gerçekleşen ve 59 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası açıklama yapan Trump, “Silah kontrolü konusuna sonra bakarız” dedi. ABD’de her on günün dokuzunda en az 4 kişi silahla vurularak öldürülüyor.

Geçtiğimiz gün Las Vegas’ta bir konsere düzenlenen silahlı saldırı sonucu en az 59 kişi hayatını kaybetmiş, 500’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Saldırganın intihar ettiği açıklanırken, saldırının ABD tarihindeki ‘en kanlı silahlı saldırı’ olduğu belirtilmişti.

ABD’nin bu en büyük katliamı ülkedeki silah satımı ve kontrolleri ile ilgili soruları da gündeme getirdi.

On günün dokuzunda en az dört kişi silahla öldürülüyor

Silah Saldırıları Arşivi verilerine göre dünyadaki toplam bireysel silahın “yüzde 42’si” ile dünyanın en çok silah sahibi olunan ülkesi olan ABD’de 265 milyon silah var.

Bu sayı ile ülkede yetişkin başına ‘birden fazla’ silah düşüyor; her on günün dokuzunda ise 4 ya da daha fazla insanın (saldırgan hariç) hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Bin 735 günde Amerika’da toplam bin 516 kişi silahlı saldırılar dolayısı ile yaşamını yitirdi.

Trump: Silahsızlanmaya ‘sonra’ bakarız

Bunun yanında dün Las Vegas Katliamı dolayısıyla yayınladığı başsağlığı mesajının ardından bir açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, “silah kontrolü işlerine ‘zamanla bakarız'” dedi.

Trump, hali hazırda Kongre’ye gitmeyi bekleyen “silah susturucularının satımını kolaylaştıran” yasa tasarısı için ise “Sonra konuşuruz” açıklamasında bulundu.


Veriler Karınca Dış Haberler tarafından USA Today ve Guardian’dan derlenmiştir.