Ana SayfaGüncelLGBTİ’leri tehdit eden, sinagoga saldıran Mican’ın davası için katılım çağrısı

LGBTİ’leri tehdit eden, sinagoga saldıran Mican’ın davası için katılım çağrısı

HABER MERKEZİ – Daha önce LGBTİ’lere yönelttiği tehditler ile gündeme gelen Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, hakkında açılan davada LGBTİ’lerin avukatı Eren Keskin’in tutuklama talebinin reddedilmesinin ardından Neve Şalom Sinagogu’na saldırmıştı. Homofobi ve transfobi karşıtları, “Mican’ın ilk mahkemeye gelmediğine ve dışarıda suç işlemeye devam ettiğine” vurgu yaparak, Mican hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan dava için katılım çağrısı yaptı.

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, daha önce de LGBTİ’lere yönelik nefret söylemleri nedeni ile 2 davası bulunmasına rağmen bu seneki Onur Yürüyüşü’nü “Devlet izin verse biz vermeyeceğiz” sözleri ile tehdit etmişti.

21 Temmuz’da da Kürşat Mican’ın dahil olduğu bir grup, İsrail’in Mescid-i Aksa’nın önüne metal dedektörleri koymasını ‘protesto etmek’ için Neve Şalom Sinagogu’na saldırmıştı.

Mican hakkında görülen davanın birinci duruşmasında sanık avukatı da davaya katılmamış, ancak Alperen Ocakları üyesi olan ve BBP rozetleri taşıyan altı kişi, duruşmayı izlemek için mahkemeye gitmişti.

Davaya katılım çağrısı

Hakkındaki iddianame “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” maddesi üzerinden hazırlanan Kürşat Mican’a açılan davanın ikinci duruşması yarın Kartal’da bulunan İstanbul Adliyesi 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Homofobi ve transfobi karşıtları, Mican’ın davasının yarın görülecek ikinci duruşması ve bugün 21.00’da sosyal medyada yapılacak protesto için dayanışma çağrısı yaptı.

“Hakkında tutuklanma talebi reddedilen Mican’ın sinagoga saldırabilmesinin önü açıldı”

Jin News’in haberine göre duruşma öncesi konuşan LGBTİ aktivisti Deniz Tunç, Kürşat Mican’ın ilk duruşmaya gelmediğini hatırlatarak “Avukatlarımızdan Eren Keskin’in Kürşat Mican’ın tutuklanması yönündeki talebi de aslında reddedildi. Böylelikle mahkeme bu kişinin suç işlemesinin önünü açmış oldu. Geçtiğimiz günlerde bir sinagoga saldırı oldu ve bu kişi oradaydı. Bunlar ne yazık ki devletin çeteleri gibi davranıyorlar” diye konuştu.

“Demokrasi, insan hakları adına mücadele eden herkes davaya sahip çıkmalıdır”

Ülkede insan hakları ve demokrasiden bahsetmenin zorlaştığı bir süreçten geçildiğine vurgu yapan Tunç, “Hâlâ demokrasi, insan hakları adına mücadele eden kim varsa bu davaya sahip çıkmalıdır. Dava LGBTİ’lere saldırı üzerinden açılmış bir dava ama bu kişiler hâlâ suç işlemeye devam ediyorlar. Toplumda ne kadar çok nefret üretiliyorsa, herhangi bir kesim için, bu kişiler tam bunun ortasında olmaya devam ediyorlar” diye belirtti.

Tüm bu saldırı ve yasaklara rağmen onur haftalarında sokaklarda olmaya devam edeceklerini kaydeden Tunç, örgütlü olmanın önemine dikkat çekerek “Vardık, varolacağız, direnmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Deniz Tunç son olarak, tüm insan hakları savunucularını ve demokratik kitle örgütlerini davaya katılması çağrısında bulundu.