Ana SayfaToplumsal CinsiyetMaçka Parkı’ndaki taciz davası: Kadına hapis istemi, ayrımcılık ve tacize takipsizlik

Maçka Parkı’ndaki taciz davası: Kadına hapis istemi, ayrımcılık ve tacize takipsizlik

HABER MERKEZİ – Maçka Parkı’nda Çağla Köse isimli kadının kıyafetleri bahane eden güvenlik görevlileri tarafından hakaret ve tacize maruz bırakılmıştı. Olay hakkında başlatılan soruşturma sonucunda Köse hakkında “kamu görevlisine hakaret” suçundan 1 yıl hapis cezası isteyen savcı ayrımcılık ve taciz iddialarına ise takipsizlik kararı verdi.

İstanbul Maçka Demokrasi Parkı’nda Çağla Köse adlı kadın, kıyafetini bahane eden özel güvenlik görevlisi Savaş İ. tarafından taciz ve hakarete maruz bırakılmıştı.

Savaş İ., Köse’yi “Bu şekilde parkta bulunmanıza izin veremem” diyerek parktan dışarı çıkarmaya çalışmıştı.

Olay hakkında Köse ve Savaş İ. savcılığa şikayette bulunmuştu.

Savcılık tarafından olaya ilişkin hazırlanan iddianame tamamlandı.

İddianamede, Savaş İ.’nin “Böyle giyiniyorsunuz, sonra tecavüze uğrayınca ‘Güvenlik bizi koruyamadı’ diyorsunuz” demekle Köse’ye “alenen hakaret” ettiğini, buna karşılık Köse’nin de özel güvenlik görevlisine hakaret ettiği belirtildi.

Tamamlanan soruşturma kapsamında güvenlikçi “hakaret” suçundan 3 aydan 2 yıla, Çağla Köse ise “kamu görevlisine hakaret” suçundan 1 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Taciz ve ayrımcılığa takipsizlik

Savcı, Köse’nin tacize uğradığı, parka girişinin güvenlikçi tarafından engellendiği, kıyafetine müdahale edilip ayrımcılığa tabi tutulduğu iddialarıyla ilgili ise takipsizlik kararı verdi.

İddianamede, Savaş İ. hakkında “kişiler arasında ayrımcılık yapmak”, “inanç, düşünce ve kanaat hürriyetlerinin kullanılmasını engelleme”, “cinsel taciz”, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” ve “kişilerin huzur ve sükûnunu bozma” suçları ile ilgili eylem bulunmadığı yer aldı.

Previous post
IŞİD videosunda görülen er iki yıldır kayıp, hükümet sessiz, aile tepkili: 'Vicdanınız yok mu?'
Next post
İstanbul'a sağanak geliyor, sıcaklıklar 8 derece birden düşecek