Ana SayfaDünyaMeclis toplanıyor: ‘Kürdistan Bölge Başkanlığı kaldırılacak’

Meclis toplanıyor: ‘Kürdistan Bölge Başkanlığı kaldırılacak’

HABER MERKEZİ – Bağımsızlık referandumunun ardından saldırılar neticesinde kimi yerleri merkezi hükümete devreden Kürdistan Bölgesi’nde KDP ile KYB’nin Bölge Başkanlığı sisteminin feshedilmesi konusunda anlaştığı iddia edildi.

25 Eylül’deki bağımsızlık referandumu ve Irak ordusu ile Haşdi Şabi’nin bölgeye yönelik saldırılarının ardından Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki kriz sürerken, parlamentoda Başkanlık Yasası görüşülecek.

Meclis’teki toplantı öncesi bölgeden gelen bilgiler ise Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) Kürdistan Bölge Başkanlığı sisteminin feshedilmesi konusunda anlaştığı yönünde.

RojNews’teki habere göre KDP ve KYB ‘başkanlık sisteminin lağvedilmesi konusunda anlaştı’ ve konu parlamento oturumunda ele alınacak.

Goran da oturuma katılacak

Ayrıca Değişim Hareketi (Goran) de parlamentodaki oturuma katılacağını bildirdi.

Rudaw’a konuşan Kürdistan Parlamentosu Goran Üyesi Bestun Fayik, “Grubumuz Kürdistan Parlamentosu’nda görüşülecek olan başkanlık yasası oturumuna katılacak” dedi.

Goran, Kerkük’e yönelik saldırıların ardından yaptığı toplantıda Kürdistan Bölgesi Başkanı ve Yardımcısı’nın meşruiyetinin kalmadığını belirterek “İstifa etmeliler” demişti.

Ayrıca Kürdistan Bölgesi Başkanlık yasasının feshedilerek, Bölge Başkanlığı’nın kaldırılması ve parlamenter sisteme geçiş de talepler arasındaydı.




Önceki Haber
HDP'den hükümete Gülmen ve Özakça çağrısı: Durum acil
Sonraki Haber
Endonezya'da havai fişek fabrikasında patlama: En az 47 kişi yaşamını yitirdi