Ana SayfaGüncelMelih Gökçek hakkında ‘kaçak ağaç kesimi’nden suç duyurusu

Melih Gökçek hakkında ‘kaçak ağaç kesimi’nden suç duyurusu

HABER MERKEZİ – Kırsal Çevre ve Ormancılık Sorunları Araştırma Derneği, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suçlamaya gerekçe olarak ise Orman Kanunu’na muhalefet, kaçak ağaç kesimi ve orman kaçakçılığı, kamu malına zarar verme gösterildi.

İstifa edecek AKP’li belediye başkanları arasında adı geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ABB yetkilileri hakkında Orman Kanunu’na muhalefet, kaçak ağaç kesimi ve orman kaçakçılığı, kamu malına zarar verme gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

CNN Türk’ün haberine göre Kırsal Çevre ve Ormancılık Sorunları Araştırma Derneği tarafından yapılan suç duyurusunda, “9 Eylül’de iş makineleriyle Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Ormanı’nda 48 hektar alanın yok edildiği, hukuka aykırı bir doğa kıyımı gerçekleştirildiği” belirtildi.

Suç duyurusunda, Melih Gökçek tarafından sosyal medyada paylaşılan drone çekimlerinin ve video görüntülerinin yapılanları gözler önüne serdiği vurgulandı.

Melih Gökçek’in “4,5 km’lik yolu bir gecede açarak rekor kırdık” şeklinde basına yansıyan beyanının da “suç itirafı” niteliğinde olduğu da kaydedildi.


Melih Gökçek ağaç katliamıyla övünmüştü