Ana SayfaGüncelMilletvekilliği düşürülen HDP’li Konca’dan açıklama

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Konca’dan açıklama

HABER MERKEZİ – Vekilliğinin düşürülmesinin ardından Türkiye’ye dönen HDP’li Besime Konca, “Halkımızın iradesi düşmedikçe bizim de vekilliğimiz düşmeyecek” dedi ve şu mesajı verdi: “Çok işimiz var, hep beraber daha çok çalışacağız, faşizmi durduracağız.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Besime Konca, vekilliğinin düşürülmesinin ardından İngiltere’den Türkiye’ye döndü.

Gece geç saatlerde HDP Genel Merkezi’ne gelen Konca, partililer tarafından zılgıt ve alkışlarla karşılandı.

Parti genel merkezinde partililere seslenen Konca şöyle konuştu:

Genel Kurul’da ben de olmak isterdim. Benim de olduğum bir Genel Kurul’da vekilliğim düşürülsün isterdim, konuşacak çok şey vardı. 4 saatlik bir uçak yolculuğunun sonunda İstanbul’da öğrendim vekilliğimin düşürüldüğünü. Figen Başkan’dan başlayan bir durum Tuğba vekil ile Faysal vekil ile devam etti ve durmayacaktır daha fazla vekilimizin vekilliğini düşüreceklerdir.

Ancak Başbakanlık tezkeresi bizi vekil yapmadı, halkın iradesi ile vekil olduk. Onurlu gururlu barışı, demokrasiyi, insanlığı sevenlerin büyük bir coşku ile halkımızın milyonların oyu ile seçildim, vekil oldum. Bu irade Başbakanlık tezkeresi ile aşılamaz, bizi başbakanlık tezkeresi vekil yapmadı. Halkımızın iradesi düşmedikçe bizim de vekilliğimiz düşmeyecek.

Sesimiz belki TBMM’de kısıldı; ancak halkın büyük meclisinde daha fazla söz söyleyeceğiz. Biz tarladan, fabrikadan, sokaklardan aldığımız güç ile bu siyaseti yaptık, bu yüzden Meclis’e sığmadık. Çok işimiz var, hep beraber daha çok çalışacağız, faşizmi durduracağız.

HDP’li 5 ismin milletvekilliği düşürüldü

HDP’li Konca’nın milletvekilliğinin düşürülmesiyle birlikte bugüne kadar 5 HDP vekilin milletvekilliği düşürülmüş oldu.

Daha önce HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile partinin Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, yine partinin Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk de milletvekillikleri düşürülen isimlerdi.

5 ismin milletvekilliğinin düşürülmesinden sonra 1 Kasım seçimlerinde Meclis’te 59 sandalyeyle temsil edilme hakkı kazanan HDP’nin milletvekili sayısı 54’e düştü.