Ana SayfaGüncel‘Müftülük denetimi’ ile din dersinde yaş sınırı 4’e indiriliyor

‘Müftülük denetimi’ ile din dersinde yaş sınırı 4’e indiriliyor

HABER MERKEZİ –  Zorunlu din dersi 4. sınıfta başlasa da MEB, il il müftülüklerle protokol imzalayarak bu derslerin seviyesini 4 yaşına indiriyor. Antalya ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürlükleri bu kapsamda mütftülüklerle ilk protokollerini imzaladı. 

Evrim teorisi ve Darwin’in müfredattan çıkarılması, ‘cihat’ın müfredata girmesi üzerine artan eğitim sistemi tartışmalarına bir yenisi daha eklendi.


Yeni müfredat: Daha az bilim daha fazla hurafe – Ertuğrul Kürkçü


Normalde 4. sınıfta, 10 ile 11 yaş arası çocuklar için ‘zorunlu’ olan din dersinin başlama yaşı, Antalya ve Bolu’daki Müftülük anlaşmaları ile 4’e kadar düşebilecek.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Müftülük arasında imzalanan protokolle, okulöncesi ve ilkokullarda kayıtlı çocuklara değerler eğitimi ve din eğitimi çalışmaları yapılması kararlaştırıldı.

Antalya’da 4-6 yaş arası çocukların velilerine “Kuran öğretimi isteme” izin belgesi

Buna benzer şekilde Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük ile imzalanan protokol kapsamında, anaokulundaki çocuklara yönelik verilecek din eğitimi için velilere izin belgesi gönderdi.

Belgede “İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük arasında yapılan işbirliği protokolüne göre 4-6 yaş öğrenciler için okulumuzda Kuran öğretimi yapılması planlanmaktadır. Kuran öğretimi isteyip istemediğinizi belirtiniz” denilerek velilere istiyorum-istemiyorum seçenekleri sunuldu.

2 ve 3. sınıflarda din dersi ‘serbest etkinlik saatinde’ işlenecek, denetimi Müftülük yapacak

Cumhuriyet’in haberine göre, Müftülüklerin vereceği eğitim, zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersi dışında kalan anaokulu, ilkokul 2 ve 3. sınıfları da kapsayacak.

Protokollerle, anaokullarında her sınıfta haftada 6 saat, 2 ve 3. sınıflarda ise her sınıfta ‘serbest etkinlik saatlerinde’ haftada 2 saat olacak şekilde program yapılmasında anlaşma sağlandı.

Bu kapsamda okullarda verilecek din eğitimi faliyetlerinde kullanılacak materyal ve etkinliklerin hazırlanması ve öğretim programlarının uygulanması ve ‘denetimi’ Müftülüğe bırakıldı.

Previous post
Putin - Kral Selman görüşmesi: İki ülke arasında nükleerden uzay alanına işbirliği
Next post
IŞİD videosunda görülen er iki yıldır kayıp, hükümet sessiz, aile tepkili: 'Vicdanınız yok mu?'