Ana SayfaGüncelMüftülük yasasının ardından boşanmalarda da yeni düzenleme: ‘Arabulucular’ yolda

Müftülük yasasının ardından boşanmalarda da yeni düzenleme: ‘Arabulucular’ yolda

HABER MERKEZİ – Müftülere nikah yetkisi verilmesini yasalaştıran hükümet şimdi de boşanma alanında ‘arabulucu’ düzenini getirmeyi planlıyor. Buna göre kişiler boşanmak için mahkemeye gitmeden önce bir ‘uzman danışman’ ile görüşecek.

Müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasa tasarısının Meclis’te onaylanmasının ardından şimdi de boşanma alanında yeni bir düzenlemeye gidilmesi gündemde.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, boşanmak isteyen çiftlerin mahkemeden önce arabulucuya gitmesi için çalışma yaptıklarını söyledi.

Gül planlanan düzenlemeyi şöyle açıkladı:

Bir uzman marifetiyle, arabulucu ya da hakem marifetiyle mahkeme psikolojisini görmeden bir aile arabuluculuğu üzerinde de çalışıyoruz. Dava açılmadan aile kurumunun ayakta durabilmesi için arabulucuya, hakeme gitme ve düşünme için süre verebilmeye yönelik çalışmalar yapılıyor.

Bu hizmetin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde verileceğini kaydeden Gül, “‘Uzman danışmanlar’ın arabuluculuk sistemi uzun süreden beri AKP’nin dile getirdiği bir sistem. Ancak bu uzmanın kim olacağı konusunda tartışma çıkmaya aday” diye konuştu.


İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı yasalaştı: ‘Arabuluculuk sistemi’ geldi