Ana SayfaGüncelMuğla’daki cenazelerden ikisini aileleri teslim aldı: Ön otopsi raporları verilmedi

Muğla’daki cenazelerden ikisini aileleri teslim aldı: Ön otopsi raporları verilmedi

HABER MERKEZİ – Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Toparlar Şelalesi yakınında yaşandığı iddia edilen çatışmada yaşamını yitiren 6 kişiden ikisi olan Musa Arslan ve Rojhat Seçkin’in cenazeleri kimlik tespitinin ardından aileleri tarafından alındı. Fakat ön otopsi raporları  önce “gizlilik” ardından da “olmadığı” gerekçesiyle ailelerine ve avukatlarına verilmedi.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde, çatışmada öldürüldükleri ve PKK’li oldukları iddia edilen 6 kişiden ikisinin cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda yapılan kimlik tespitinin ardından ailelerine teslim edildi.

Emniyetin bazı aileleri telefonla araması sonrası Muğla’ya gelen aileler yaşamını yitirenlerin yakınları olup olmadığının tespiti için Muğla Adli Tıp Kurumu’na geçti.

Adli Tıp Kurumu’na kimse yaklaştırılmazken, sadece bir avukat ve ailelerden iki kişinin içeriye alınmasına izin verildi.

Mersin’den gelen Musa Arslan’ın ve Diyarbakır’dan gelen Rojhat Seçkin’in ailesi teşhis işlemlerini tamamladı.

Cenazelerin çocuklarına ait olduğunu teşhis eden aileler, çocuklarının naaşlarını teslim aldı.

Ön otopsi raporları verilmedi

Ancak ailelere ve avukatlara “Ölü muayene raporu” ve “Ön otopsi raporu” verilmedi. Ailelere sadece cenaze teslim tutanağı imzalanarak verildi.

Ailelerin ve avukatların “ölü muayene raporu” ve “ön otopsi raporu” istemesi üzerine Muğla Cumhuriyet Savcılığı’ndan kendilerine “Gizlilik kararı olduğu” gerekçesi ile verilemeyeceği söylendi. Avukatların prosedür olarak raporların aile ve avukatlarına verilmesi gerektiğini hatırlattı.

Avukat Günfer Karadeniz, bu defa da savcılığın “Bize de gelmedi. Bize gelirse biz de size verebiliriz” dediğini söyledi.

Ailelerin cenazeleri defin işlemi için memleketlerine götürecekleri belirtildi.

Diğer cenazelerin kimlik bilgilerinin tespiti için çalışmalar devam ediyor.

ATK’de teşhise giren avukat: Ölenlerin vücudunda çatışma izi yok

Ailelerin başvurusu üzerine Adli Tıp Kurumu’nda 9 Ekim günü teşhise katılan avukat Günfer Karadeniz, “Bırakın herhangi bir izi kurşun izi bile görünmüyor. Ben bir tane yara izi bile göremedim. Nasıl öldükleri muamma bu insanların. Kimlikleri hâlâ tespit edilmemiş” demişti.

Karadeniz, cenazelerin başvuruyu yapan ailenin çocuğuna ait olmadığını açıklamıştı.

HDP’li vekiller Muğla’da

Öte yandan bölgede incelemelerde bulunmak üzere Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Erol Dora da Muğla’ya geldi.

Çıplak aramayla gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi

Öte yandan Muğla’da darp edilerek, çıplak bir şekilde asfalta yatırılan ve fotoğrafları çekildikten sonra gözaltına alınan 7 kişiden İsmail Bozdağ, Mustafa Yiğiner ve kuzeni Adnan Yiğiner Muğla Adliyesi’ne sevk edildi.

7 kişinin kimliği aradan geçen altı günün ardından açıklanmıştı.

Gözaltındakilerin emniyette de çıplak halde tutuldukları ortaya çıkmış, gözaltındaki iki kişi ile görüşen avukat Gülfer Karadeniz, gözaltındakilerin ayaklarında ayakkabı bile olmadan hücrelerde tutulduklarını, vücutlarında kırık ve morluklar olduğunu belirtmişti.