Ana SayfaGüncelMuğla’daki ölümlerle ilgili PKK’den açıklama

Muğla’daki ölümlerle ilgili PKK’den açıklama

HABER MERKEZİ – Muğla’da çatışmada öldürüldükleri iddia edilen fakat cenazelerinde kurşun ya da yara izi görülmeyen 6 kişinin ölümü ile ilgili PKK’den de açıklama geldi. PKK, üyeleri olan 6 kişinin bir ‘muhbir tarafından yemeklerine zehir katılarak tuzağa düşürüldüğünü’ ve ‘infaz edildiğini’ açıkladı.

Muğla’nın Seydikemer ve Ortaca bölgesinde 4 Ekim’de gözaltına alınan 7 kişi darp edildikten sonra, çırılçıplak ters kelepçeli fotoğrafları sosyal medyada servis edilmişti.

Fotoğrafların yankısı devam ederken, Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Toparlar Şelalesi bölgesinde kırsal alanda PKK’lilerle askerler arasında çatışma çıktığı öne sürülmüş, çatışmada 5 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, bir gün sonra aranan 2 kişiden birinin de el yapımı patlayıcının patlaması ile yaşamını yitirdiği iddia edilmişti.

Olayın üzerinden geçen sürede kayıp bir kişinin akıbetiyle ilgili yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi.

Muğla’da olan bitene dair son açıklama ise PKK’den geldi.

Yapılan açıklamada kentte öldürülen kişilerin PKK’li olduğu kabul edilirken, 6 kişinin açıklananın aksine çatışma ile değil ‘komplo sonucu zehirlenme ile’ yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Açıklamada, bu kişilerin ‘yemeklerine katılan zehirden sonra infaz edildiği’ iddia edildi.

Kimlik bilgileri açıklandı

Olayın ardından üç kişinin cenazeleri aileleri tarafından tespit edilerek memleketlerinde defnedilmiş, bugün yapılan açıklamada ise üç kişinin kimlik tespitinin yapılamadığı ve kimsesizler mezarlığına defnedileceği bildirilmişti.

PKK ise açıklamasında öldürülen 6 kişinin kimlik bilgilerini açıkladı, yetkililerin kayıp dediği bir kişinin ise ‘muhbir’ olduğunu kaydetti.

Açıklamada yaşamını yitirenlerin kimlik bilgileri şöyle aktarıldı: Salih Sanrı, Muhammed Nursida, Rojhat Seçkin, Enver Kerimi, Musa Arslan, İlyas Demir.

Avukat ve aileler de ‘Vücutlarında kurşun izi yok’ demişlerdi

Muğla’da yaşandığı iddia edilen çatışmada yaşamını yitiren 6 kişiden ikisi olan Musa Arslan ve Rojhat Seçkin’in cenazeleri kimlik tespitinin ardından aileleri tarafından alınmış ancak ön otopsi raporları önce “gizlilik” ardından da “olmadığı” gerekçesiyle ne ailelere ne de avukatlara verilmemişti.

Ailelerin başvurusu üzerine cenazelerin tesliminden önce Adli Tıp Kurumu’nda 9 Ekim günü teşhise katılan avukat Günfer Karadeniz ise, “Bırakın herhangi bir izi kurşun izi bile görünmüyor. Ben bir tane yara izi bile göremedim. Nasıl öldükleri muamma bu insanların” demişti.

Avukat Karadeniz şahitliğini ‘çok tuhaf bir durum’ sözleriyle ifade etmiş, ve şöyle devam etmişti:

Vücutlarına baktım çatışmada ölen insanların vücutlarında en azından bir çapak izi olur bir şey patlar, bir yerine çarpar, kanar kanatır. Ama buna dair hiçbir şey yok, yani vücutlarında yara bere izi göremedim.

Yaşamını yitiren Musa Arslan’ın amcası Abdulselam Arslan ise, “Yeğenimin cenazesini gördüm, vücudunda kurşun izi yoktu. Sadece bazı darbeler vardı. Kulak ve kalça kısmı ile cinsel organının etrafında morluklar vardı. İşkenceyle öldürüldüklerini düşünüyorum” demişti.


Muğla’da ‘infaz’ şüphesi: Avukat ‘Çatışma izi yok’ demişti, yöre halkı da ‘çatışma sesi’ duymamış

‘Çatışmada öldü’ denilmişti, cenazeyi gören aile reddetti: ‘Kurşun izi ya da yarası yok’

Previous post
78 yaşındaki tutukluya ‘sevk’: ‘Sise Nine’ üç gün boyunca ring aracına mahkum edildi
Next post
Bir nikah ‘açılımı’ da CHP’den: Muhtarlara resmi nikah yetkisi için kanun teklifi sunuldu