Ana SayfaDünyaNeo-nazi lider istifa etti: Gey ve Yahudiyim, bu saçmalıkları bırakın

Neo-nazi lider istifa etti: Gey ve Yahudiyim, bu saçmalıkları bırakın

HABER MERKEZİ – İngiltere’de sağcı Ulusal Cephe’nin kurucularından olan, Kevin Wilshaw isimli neo-Nazi lider istifa etti. Şiddeti bıraktığını ifade eden Wilshaw, gey ve Yahudi olduğunu açıklayarak, “Giderken zarar vermek istiyorum. İnsanlığa değil, faşizm saçmalığına inananlara” dedi.

Kevin Wilshaw, İngiltere’de sağcı Ulusal Cephe’nin kurucularından olan bir neo-Naziydi.

1980’lerde üniversitelerde yaptığı aşırı sağcı konuşmalar ile siyaset ile uğraşmaya başlayan Wilshaw, “şiddeti bıraktığını” söyleyerek istifa etti.

Independent’ın haberine göre, insanların kafasında sandalyeler kırdığını, camilere saldırdığını, birçok kez nefret suçu dolayısıyla gözaltına alındığını da itiraf eden Wilshaw, “Okulda pek arkadaşım yoktu, yoldaşlarım olsun istediğim için bu eylemleri yaptım” dedi ve özür diledi.

“İnsanlara ne yaptığımızı bana da yapılınca anladım”

Brexit referandumundan sonraki 12 ayda nefret suçlarının arttığının açıklanmasının ardından istifaya karar verdiğini belirten Wilshaw, sonradan katıldığı partide de ‘gey olduğu şüphesi’ ile kendi ‘yoldaşları’ tarafından tacize bırakıldığını anlattı:

Bunu söylemek çok bencilce ama doğru: İnsanların taciz edildiğini, bağırıldığını, sokaklarda dövüldüğünü gördüm. Birden benzeri bir tehdit size de yönelince yaptığınızın yanlış olduğunu anlıyorsunuz.

“Gey ve Yahudiyim, bu saçmalıkları bırakın”

Wilshaw homofobik bir partinin içerisinde gey olduğunu ve birçok kişiyi bu sebeple şiddete maruz bıraktıklarını itiraf etmesinin yanında, antisemit politikalar üreten bir yerdeyken annesinin de Yahudi olduğunu, vaftiz adının Benjamin olduğunu söyledi.

“Kendisini inanılmaz derecede suçlu hissettiğini” aktaran Wilshaw şöyle konuştu:

Hayatımı şekillendirdiğim sağ görüşü tamamen çıkarmam zor olacak. Çok pişmanım. Giderken zarar da vermek istiyorum. İnsanlığa değil, bu saçmalığın propagandasını yapanlara. Bir yalanı yaşıyorsunuz.


Karınca Dış Haberler

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Neden bu haberleri yaptın ulan': Bir gazetecilik ‘yargılaması’, 11 aylık ayrılık ve tutukluluk
Sonraki Haber
Kalın'dan 'vize krizi' açıklaması: 'Kısa sürede çözüleceğine inanıyorum'