Ana SayfaGüncelOHAL’de cezaevleri | ‘Tek tip elbise’ hazırlığı: Tutukluların elbiseleri cezaevinden çıkarıldı

OHAL’de cezaevleri | ‘Tek tip elbise’ hazırlığı: Tutukluların elbiseleri cezaevinden çıkarıldı

HABER MERKEZİ – Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutukluların tüm elbise ve eşyalarının toplanarak ailelerine teslim ediliği öğrenildi. Tutukluların aileleri baskıların arttığını belirterek, tek tip elbise dayatması yapıldığını söyledi.

Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi’ne dün görüşe giden tutuklu ailelerine görüşmeden sonra poşetlere konulmuş eşyalar teslim edildiği öğrenildi.

Tutukluların tüm elbise ve eşyaları, cezaevi idaresince toplandığı ve tutuklulara tek tip elbise hazırlığında olunduğu belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan aileler, baskıların arttığını belirterek, “Cezaevinde görüş sonrası bizim elimize poşet tutuşturdular. Tutsakların tüm giysilerini, kitap ve radyolarına el koyup, poşetlemişler. Şu anda sadece üzerlerindeki elbiseleri var. 12 Eylül uygulamaları ile karşı karşıyalar. Baskılar her geçen gün artıyor. Tek tip elbise dayatması yapıyorlar” dedi.

“Tek tip kıyafet” uygulaması 

Darbe girişimi gecesi AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırı düzenleyen askerlerin yargılandığı davada bir sanığın ‘hero’ (kahraman) yazılı tişört ile mahkemeye gelmesi tartışma yaratmıştı.

Erdoğan’ın duruşmada söz alan avukatı, tişörte tepki göstermişti.

Tartışma gündemdeki yerini korurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin yıldönümünde eski adı Boğaziçi Köprüsü olan ‘15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yapılan anma programında “FETÖ’cülerin bu iyi günleri. Geçen gün Sayın Başbakanımızla da konuştum. Artık bunlar (FETÖ sanıkları) mahkemeye çıkarken Guantanamo’da olduğu gibi bunları da tek tip elbise ile çıkaralım. Tek tip elbise” demişti.

Erdoğan’ın önerisi sonrası Adalet Bakanlığı konuyla ilgili ‘adım atılacağını’, kapsamı kesinleşmese de konuya dair çalışmalar yapıldığını duyurmuştu.

Numan Kurtulmuş ise “FETÖ örgütü başta olmak üzere terör örgütü üyelerinin mahkemelere tek tip elbiseyle gelmesi sağlanacak” açıklamasıyla uygulamanın sadece ‘FETÖ’ sanıklarıyla sınırlı olmayacağına işaret etmişti.

Son olarak Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Tek tip kıyafet konusunda bir yasa değişikliğine ihtiyaç var. Bunun da KHK’ya konulacağını ifade etmiştik” açıklamasında bulunmuştu.

Previous post
Dünyanın bütün kurbağaları birleşin!
Next post
Erdoğan: Makama getirilirken iyi de boşalt denince niye yadırganıyor?