Ana SayfaGüncel‘Oluk oluk kan akıtacağız’ diyen Peker’in ‘savunması’: İfadelerim düşünce özgürlüğü çerçevesinde

‘Oluk oluk kan akıtacağız’ diyen Peker’in ‘savunması’: İfadelerim düşünce özgürlüğü çerçevesinde

HABER MERKEZİ – Barış bildirisine imza atan akademisyenleri “oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız” sözleri ile tehdit eden suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında açılan dava kapsamında ilk kez kez ifade verdi. Peker sözlerini ‘düşünce özgürlüğü’ diyerek savundu.

‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiride imzası bulunan akademisyenleri, “oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız” şeklinde sözleriyle tehdit ettiği için yürütülen soruşturma kapsamında suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında dava açılmıştı.

Anadolu Adliyesi 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 13 Ekim’de görülen duruşmada Peker hakkında zorla getirme kararı çıkmıştı.

Davanın üç duruşmasına da katılmaya Sedat Peker dün avukatlarıyla birlikte Anadolu Adliyesi’ne giderek ifadesini verdi.

Peker’in ifadesinde, “Yazı benim iradem çerçevesinde internette kendi sayfamda yayınlanmıştır. Benim bu sözleri yayınlamamda herhangi bir şekilde suç işlemeye tahrik kastım yoktur. Tamamen eleştiri anlamında yazılmış sözlerdir” dediği belirtildi.

“Eylemim düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmelidir. Atılı suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum” diyen Peker beraatini istedi.

Ne olmuştu?

Sedat Peker, ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriye imza atan akademisyenleri şu ifadelerle tehdit edip, hedef göstermişti:

Eğer ki benim fikrimi sorarsanız; kendi can sağlığınız için siz bu devleti batırmaya uğraşmayın. Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız.