Ana SayfaDünyaOn binlerce protestocudan İspanyalı liderlere: ‘Konuşsak mı?’

On binlerce protestocudan İspanyalı liderlere: ‘Konuşsak mı?’

HABER MERKEZİ – Barcelona ve Madrid’de beyaz giysiler giyen ve hiçbir bayrak taşımayan on binlerce gösterici, Katalonya’da düzenlenen bağımsızlık referandumunun ardından İspanyalı liderleri protesto etti. Göstericiler, Katalonya ile müzakereyi reddeden liderlerin tutumuna karşı “Konuşsak mı?” sloganı attı.

Katalonya Özerk Yönetimi’nde, İspanya’nın itirazları ve polis saldırılarına rağmen 1 Ekim’de bağımsızlık referandumu gerçekleştirilmiş, yüzde 92 evet oyu çıkması sonucu “bağımsızlığın birkaç gün içinde ilan edileceği” belirtilmişti.

Dün, İsviçre iki yönetim arasında ‘arabulucu’ olmayı teklif ederken, oy vermeye giden yaklaşık 900 Katalonya vatandaşının yaralanmasının ardından ‘görüntüleri yalanlayan’ İspanya Başkanı Mariano Rajoy ise, Katalonya’yı “vahşice devleti sabote etmek” ile suçlayıp görüşme gerçekleştirmeyeceğini söylemişti.

On binlerce protestocudan İspanyalı liderlere: Konuşsak mı?

İspanya liderlerinin ‘müzakereye yanaşmayan’ tavrı Barcelona ve Madrid’de on binlerce insan tarafından protesto edildi.

Sadece beyaz giyen ve hiçbir bayrak taşımayan göstericiler, İspanya liderlerine karşı “Konuşsak mı?” sloganı attı.

Halk uzlaşma talep ediyor

İspanya Sosyalist Partisi’nin Katalonya kolu lideri Miquel Iceta, konu hakkında şöyle konuştu:

İlerlemek için yeni bir yol bulmalıyız. Sorunların çözümünün uzlaşma ile yapılmasını talep eden halkı dinlemeliyiz. Acele ve tek yönlü kararlar vermemeliyiz.

Guardian’ın haberine göre göstericilerden Yurena Diaz ise, “Tansiyon çok yükseldi, şiddet var. Her seferinde daha kötüye gidiyor. Çok büyük bir korku da oluşturdu bu durum. Oturup diyalog kurmalılar” dedi.


Karınca Dış Haberler

 

Previous post
Yüksel'de eylemin 333. günü: Oyuncu Defne Halman dahil 6 kişi gözaltında
Next post
Irak Kürdistan Bölgesi yönetimi ve merkez hükümet 4 maddede anlaştı