Ana SayfaGüncelOperasyon ‘fiilen’ başladı, Erdoğan böyle takdim etti: İdlib’in içi bizim dışı Rusya’nın

Operasyon ‘fiilen’ başladı, Erdoğan böyle takdim etti: İdlib’in içi bizim dışı Rusya’nın

HABER MERKEZİ – İdlib operasyonu ‘fiilen’ başlarken konuya dair bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün İdlib’de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek. Henüz askerimiz İdlib’te değil, Özgür Suriye Ordusu orada. İdlib’in içi bizim dışı Rusya korumasında olacak” dedi.

Suriye’de ‘savaş sahası’ndaki bölgesel ve uluslararası bütün güçlerin konumladığı merkezlerden biri olan, Türkiye’nin daha önce desteklediği kimi grupların da yer aldığı İdlib’e operasyon ‘fiilen’ başladı.

Russia Today’in haberine göre, Türkiye’ye ait insansız hava araçlarının (İHA) uçuşlarını yoğunlaştırdığı İdlib semalarında Rus uçakları da Hayat Tahrir-i Şam’a ait silah depolarını vurmak üzere havalandı.

Adımı Astana’da atılmıştı

Türkiye, Rusya ve İran ile birlikte ‘garantör ülke’ olarak dahil olduğu Astana görüşmelerinde “radikal silahlı gruplara karşı operasyon yapılması” anlaşmasına taraf olmuştu.

Astana görüşmelerinde hazırlanan ve Türkiye’nin de imzaladığı sonuç bildirgesinin maddelerinden biri de, söz konusu gruplara yönelik operasyonu içeriyordu.

Sputnik: Türkiye, Nusra’yla ya doğrudan çatışır ya da örgütün alanını daraltır

Sputnik, “Türkiye ya Nusra ile doğrudan çatışır ya da örgütün alanını daraltır” başlığıyla yayınladığı haberde “Türkiye’nin daha fazla sorumluluk alarak İdlib içerisinde bir harekat gerçekleştirmesinin olası” olduğu yorumuna yer veriliyor.

Öyle ki haberin başlığı da şöyle: “Türkiye, Nusra’yla ya doğrudan çatışır ya da örgütün alanını daraltır”.

Erdoğan’dan açıklama: İdlib’in içi bizim dışı Rusya’nın

Gündem böyleyken, partisinin 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan İdlib açıklaması geldi.

“Bugün İdlib’de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

Halep’ten kaçmak suretiyle İdlib’e gelen kardeşlerimize, ne olursa olsun, ‘İster ölün ister kalın’ diyemeyiz. Onlara biz elimizi uzatmak durumundayız. Şu anda da bu adım atıldı, devam ediyor. Suriye sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturulmasına da asla izin vermeyeceğiz.

Erdoğan, “Türk askeri İdlib’de mi?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Şu anda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yürütüyor, henüz askerimiz orada değil”.

Ayrıca Erdoğan, İdlib’deki çatışmasızlık bölgesine intikale ilişkin, “Fırat Kalkanı Harekatı’nda olduğu gibi bir yöntem mi kullanılacak?” sorusunu da “Boksa girildiği zaman yumruğun sayısı sayılmaz” sözleriyle yanıtladı.

Previous post
'Çakmak gazı çektiği için öldü' denilmişti: 14 yaşındaki çocuğu polis öldürmüş
Next post
Gülmen'e banyo izni yok, tuvalete dahi gidemiyor: 'Başımda sürekli bir kolluk kuvveti var'