Ana SayfaGüncelPanzerle öldürülen çocukların babası: Tahliye kararı beraatin habercisi, bu dünyada hakkımızı alamayacağız

Panzerle öldürülen çocukların babası: Tahliye kararı beraatin habercisi, bu dünyada hakkımızı alamayacağız

HABER MERKEZİ – Silopi’de panzerin evlerine girmesi sonucu hayatlarını kaybeden Yıldırım kardeşlerin ölümüne sebep olan polisin tahliye edilmesine ilişkin konuşan baba Mesut Yıldırım, az da olsa bir umutlarının olduğunu ama artık bunun da kalmadığını söyledi. Tahliyenin beraatin habercisi olduğunu belirten Yıldırım, “Suçluyu savunanların hiçbirine hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde 3 Mayıs gecesi uykudaki 7 yaşındaki Muhammed ile 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım’ın ölümüne neden olan zırhlı aracın sürücüsü tutuklu polis Ömer Yeğit ve onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında açılan davanın ilk duruşması 17 Ekim’de Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüş ve sanık Yeğit tahliye edilmişti.

Furkan ve Muhammed’in babası Mesut Yıldırım, tahliyeye ilişkin olayın diğer sorumlularının tutuklanacağından az da olsa bir umutlarının olduğunu fakat tahliye kararı ile bu umudun tükendiğini söyledi.

“Tahliye kararı suçluluların beraat edeceğinin habercisi”

MA’ya konuşan Yıldırım, “6-7 saat duruşma salonunda kaldık ama bir türlü bir suçlu bulunamadı ya da bulunmak istenmedi. 1. tahliye kararı suçluların beraat edeceğinin habercisi” diye konuştu.

Tahliyenin ardından aile olarak büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirten Yıldırım, “Eşim sabaha kadar ağladı. Şuan askerde olan kardeşim sabaha kadar uyumamış. Ben, eşim ve çocuklarım yemek dahi yiyemedik” dedi.

Yıldırım cesurca, korkmadan ve hiçbir etki altında kalmadan kararlar alınmasını talep ederek “Kısacası bu dünyada hakkımızı alamayacağımızı düşünüyoruz. Suçluyu savunanların hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Gerçek ‘mahkemede’ hepsiyle görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.




Önceki Haber
Şırnak'ta şüpheli kadın ölümü
Sonraki Haber
"Nuriye’nin görüntüsü bakmaya cesaret edilemeyecek kadar kötü, bu yüzden tahliye edilmedi"