Ana SayfaDünyaPentagon’dan ‘vize krizi’ açıklaması

Pentagon’dan ‘vize krizi’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Pentagon Sözcüsü Albay Robert Manning, Türkiye ile ABD arasındaki yaşanan vize krizinin askeri operasyonları etkileyecek ya da personelin Türkiye’den ayrılmasını gerektirecek bir durum oluşturmadığını söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye ile ABD arasında yaşanan vize krizine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, iki ülke arasındaki diplomatik krizin askeri operasyonları etkileyecek ya da personelin Türkiye’den ayrılmasını gerektirecek bir durum yaratmadığı belirtildi.

DW Türkçe’nin Reuters’dan aktardığı habere göre Pentagon Sözcüsü Albay Robert Manning, şu açıklamalarda bulundu:

Bu gelişmelerin operasyonlarımızı ya da personelimizi etkilemediğini teyit edebilirim. İncirlik’teki Türk hava üssü NATO ve koalisyonun çabalarını desteklemekte gösterdiği önemli rolü yerine getirmeye devam ediyor.

Manning, Türkiye’nin yakın bir NATO müttefiki olduğunu ve ABD’nin askeri operasyonlarda Ankara ile birlikte çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Vize krizi

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz, “Gülen cemaati ile ilişkisi olduğu” iddiası ile tutuklanmasının ardından ABD, 8 Ekim’de Türkiye’den yapılan vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğunu” duyurmuştu.

ABD’nin bu açıklamasının hemen ardından Türkiye de benzer bir açıklama yaparak, ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemlerini askıya aldığını açıklamıştı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Bu sorunu biz başlatmadık” diyerek, “Bu sorunun faili Amerika Birleşik Devletleri’nin ta kendisidir” ifadelerini kullanmıştı.