Ana SayfaToplumsal CinsiyetPulp Fiction’ın yapımcısı Harvey Weinstein’a cinsel taciz suçlaması

Pulp Fiction’ın yapımcısı Harvey Weinstein’a cinsel taciz suçlaması

HABER MERKEZİ – Oscar ödüllü yapımcı Harvey Weinstein’a son 30 yıl içerisinde aralarında oyuncuların da bulunduğu çok sayıda kadın tarafından cinsel taciz suçlaması yöneltildiği ortaya çıktı.

New York Times, Ucuz Roman (Pulp Fiction), Umut Işığım (Silver Linings Playbook) ve Yüzüklerin Efendisi gibi filmlerin yapımcılığını üstlenen Oscar ödüllü Harvey Weinstein’ın kadınları taciz ettiğini duyurdu.

Gazetenin haberinde, Weinstein’a son 30 yıl içerisinde aralarında oyuncular Ashley Judd ve Rose McGowan da bulunduğu çok sayıda kadın tarafından cinsel taciz suçlamasının yöneltildiği yer aldı.

Weinstein’ın iki eski asistanı ile İtalyan bir manken de taciz suçlamaları yöneltti.

Harvey Weinstein’ın en az sekiz kadınla “yargı yoluna gitmemeleri” karşılığında özel anlaşmalara vardığı da iddia edildi.

Oscar Ödüllü yapımcı ise yaptığı yazılı açıklamada, “Geçmişte çalışma arkadaşlarıma yönelik tavırlarımın çok büyük acılara neden olduğunun farkındayım ve bundan dolayı da tüm içtenliğimle özür dilerim” dedi.

Weinstein’ın avukatlarından Lisa Bloom da ayrı bir açıklamayla, müvekkilinin “gündeme getirilen suçlamaları reddettiğini” bildirdi.


Bu haber BBC Türkçe’den derlenmiştir.
Previous post
HDP Muğla'daki 'çıplak arama ve teşhiri' sordu: Fotoğrafları kim basına gönderdi, gözaltına alınanlar kimler?
Next post
Lozan belgelerindeki nüfus verileri Kerkük hakkında ne diyor?