Ana SayfaDünyaRakka’da IŞİD’e karşı savaşta bir Fransız: ‘Charlie Hebdo katliamının hesabını soracağım’

Rakka’da IŞİD’e karşı savaşta bir Fransız: ‘Charlie Hebdo katliamının hesabını soracağım’

HABER MERKEZİ –  Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için Demokratik Suriye Güçleri tarafından yürütülen “Büyük Savaş” adlı operasyon devam ediyor.  IŞİD’e karşı savaşta yer alan isimlerden birisi de Fransız Roj Willieam. Aynı zamanda bir gazeteci olan Wilieam bir yandan Rakka’da yaşananları kaleme alıyor bir yandan “Charlie Hebdo katliamının hesabını soracağım” diyerek IŞİD’e karşı savaşıyor.

Demokratik Suriye Güçleri’nin,  Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak amacıyla yürüttüğü “Büyük Savaş” adlı operasyon 118’inci gününe girdi.

DSG’liler kentin yüzde 80’inden fazlasını kontrol alına almış durumda.

Kentte DSG çatısı altında IŞİD’e karşı savaşanlardan biri de 47 yaşındaki Fransız gazeteci Roj Willieam.

Wilieam bir yandan Rakka’da yaşananları kaleme alıyor bir yandan “Charlie Hebdo katliamının hesabını soracağım” diyerek IŞİD’e karşı savaşıyor.

Mezapotamya Ajansı’ndan Nazım Daştan’ın haberine göre Willeam, 1990 yıllından 2000 yılına kadar gazetecilik yapmış ve daha önce Vietnam’da da bulunmuş.

Daha önce Minbiç’te IŞİD’e karşı yürütülen operasyonlarda da yer alan Willieam burada ağır silah taburunda görev almış.

Vietnam savaşından sonra ülkeye gittiğini ve inşa süreçlerinde orada bulunduğuna değinen Willieam, savaştan sonra Rakka’daki inşa çalışmalarında da yer almak istediğini söylüyor.

Willeam savaşta kalemiyle de yer alıyor. Rakka’da yaşananları kaleme aldığını belirten Willeam IŞİD’e karşı savaşta yer alanların portrelerini yazdığını söylüyor.

2015 yılında Fransa’da IŞİD’in Charli Hebdo dergisine yaptığı saldırıyı hatırlatan Willeam şunları söylüyor:

Fransa’daki ilk saldırılar benim mahallemde oldu. Gazeteciler öldürüldüğünde silah seslerini duymuştum. Bu beni çok etkiledi. Fransa özgürlükçü bir yer ve bu da DAİŞ’in hiç hoşlanmadığı bir durumdu. Gazetecilerin düşündüklerini özgürce söyleyebilmelerine saldırdılar. Bu katliamın hesabını soracağım.