Ana SayfaDünyaRakka’da sona doğru: ‘Özgürlük haberine birkaç gün kaldı’

Rakka’da sona doğru: ‘Özgürlük haberine birkaç gün kaldı’

HABER MERKEZİ – Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için yürütülen “Büyük Savaş” adlı operasyonda sona gelindi. Kentte IŞİD’in hakimiyetindeki son üç nokta El Neim Meydanı, Siyah Stadı ve Watani Hastanesi’ne operasyonlar sürerken, Fırat’ın Gazabı Eylem Hamlesi Sözcüsü Cihan Şex Ehmed, Rakka’nın özgürlüğünün birkaç gün içinde duyurulacağını söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ 125’inci gününde.

IŞİD kentte  El Neim Meydanı, Siyah Stadı ve Watani Hastanesi çevresine sıkışırken, DSG de operasyon son hamlesini bu noktalarda yoğunlaştırdı.

Kent merkezinin tam ortasında bulunan ve hala IŞİD’in kontrolündeki Siyah Stadı’na ise, DSG’liler tarafından operasyonlar düzenleniyor. IŞİD’in stada kapattığı sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı ifade ediliyor.

Reuter’a konuşan DSG komutanlarından Erdal Rakka, stadyumu tamamen kuşatmaya aldıklarını ve operasyonun buraya odaklandığını söyledi.

Erdal Rakka, bu geceden itibaren kente düzenledikleri operasyonun son hamlesini gerçekleştirmeye başlayacaklarını da açıkladı.

Reuters’ın haberine göre Fırat’ın Gazabı Eylem Hamlesi Sözcüsü Cihan Şex Ehmed ise Rakka’nın özgürlüğünün birkaç gün içinde duyurulacağını söyledi.

Kentte şu anda IŞİD’in kontörlünde El Neim Meydanı, Siyah Stadı ve Watani Hastanesi bulunuyor.

El Neim Meydanı IŞİD’in kentte toplu infaz hem de katliamları gerçekleştiği yer olarak biliniyor.

Watanî Hastanesi ise IŞİD’in hem cenazelerini hem de yaralılarını topladığı hastane ve son duraklardan biri.