Ana SayfaGüncelSavcı Musa Anter’i ‘örgüt mensubu’ saydı, bir de ‘kod isim’ buldu: ‘Ape’

Savcı Musa Anter’i ‘örgüt mensubu’ saydı, bir de ‘kod isim’ buldu: ‘Ape’

HABER MERKEZİ – Tekirdağ’da tutuklanan HDP’li yöneticilere yönelik aylar sonra iddianame hazırlayan savcı, Kürtlerin “Ape Musa” dediği gazeteci yazar Musa Anter’i “örgüt mensubu” yaptı. Savcı, Kürtçede “amca” anlamına gelen “Ape” sözcüğünü de 72 yaşında öldürülen Anter’in “kod ismi” olarak kayıtlara geçirdi.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde 30 Kasım 2016 tarihinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticisi olan 8 kişinin dün akşam Çerkezköy Ağır Ceza Mahkemesinde duruşması görüldü.

“Silahlı terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla yargılanacak HDP’lilerin iddianamesini hazırlayan Çerkezköy Başsavcısı, 72 yaşında suikastla öldürülen Kürt yazar ve aydın Musa Anter’i “Örgüt üyesi” yaptı.

MA’nın haberine göre Savcı, Kürtlerin “Ape Musa” dediği Musa Anter’in Kürtçede amca anlamına gelen “Ape” sözcüğünü de ‘kod isim’ olarak kayıtlara geçirdi.

Soruşturmayı 14 Mart 2016 tarihinden bu yana kayıp olduğu iddia edilen Yakup Yüce isimli bir şahsın suç duyurusuna dayandıran savcı, HDP Çerkezköy İlçe Eşbaşkanı Tuncer Rençber hakkında ileri sürdüğü suçlamalar arasında bazı ‘garip’ ifadelere yer verdi.

Diyarbakır’da 20 Eylül 1992’de suikast ile öldürülen Kürt aydın Anter’i örgüt üyesi yapıp ‘kod adını’ da “Ape” olarak kayıtlara geçen Savcı, Yakup Yüce’ye dayandırdığı iddianamesinde şu ifadelere yer verdi:

 (…) ilçe parti binasında A.ÖCALAN’a ait poster, yine terör örgütünün sözde ideoloji haline gelmiş olan örgüt mensuplarından MAZLUM DOĞAN-MAHSUN KORKMAZ-KEMAL PİR-APE KOD MUSA ANTER ve PKK terör örgütü yöneticilerine ait resimler bulunduğunu beyan ederek ifadesinde isimleri geçen şahısları fotoğraflarından teşhis etmiştir.

4 kişi serbest bırakıldı

Dün gece görülen duruşmada Tuncer Reşber, Mustafa Yörüklü, Kadir Erkan, Muhammet Ek’in tutukluluk halinin devamına Nazmi Aktaş, Adil Taş, Özlem Sancak, Eser Han’ın ise tahliyesine karar verildi.

Mahkeme bir sonraki duruşmayı 25 Ocak 2018’e ertelendi.