Ana SayfaGüncelSirk çalışanıyla ‘Putin’in danışmanı’ diye röportaj yapıp S-400’leri sordular

Sirk çalışanıyla ‘Putin’in danışmanı’ diye röportaj yapıp S-400’leri sordular

HABER MERKEZİ – İktidara yakınlığıyla bilinen A Haber’in, sirklerde çalışan Edgard Zapashny isimli Rus ile “Putin’in danışmanı” diyerek röportaj yaptığı ve S-400 füzelerini sorduğu iddia edildi.

A Haber, Rusya’da sirklerde çalışan Edgard Zapashny isimli bir kişi ile röportaj yaptı.

Röportaj “Putin’in Özel Danışmanı” diyerek takdim edildi ancak Zapashny’in aslında bir oyuncu ve sirklerde ‘hayvan terbiyecisi’ olarak nitelendirilen işi yapan bir kişi olduğu ortaya çıktı.

S-400 sorusuna yanıtı: ‘Ekonomik olarak uygun’

T24’ye yer alan habere göre A Haber, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in özel danışmanı A Haber’e çarpıcı açıklamalarda bulundu” diyerek yayınladığı röportajda Zapashny’ye 15 Temmuz darbe girişimini, Rusya ile S-400 füzeleri konusunda yapılan anlaşmayı ve ABD’nin konudaki tavrını sordu.

Röportajda, Zapashny’nin S-400 sorusuna cevabı ise “Türkiye için ekonomik olarak çok uygun bir yatırım olacaktır” oldu.

Edgard Zapashny hakkında

Rusya’da sirklerde çalışan Edgard Zapashny, “Kim Milyoner Olmak İster?” isimli yarışma ile ünlenen bir isim.

İki kere katıldığı programın ilkinde 200 bin ikincisinde 100 bin ruble kazanan Zapashny, halen sirklerde çalışmaya devam ediyor. Zapashny, gösterilerinin çoğunu da kardeşi Askold Zapashny ile gerçekleştiriyor.

Ayrıca Rusya Federasyonu’nda ‘halkın sanatçısı’ olarak adlandırılan Zapashny, 21 Mayıs 2017’de ödül töreni kapsamında Kremlin Sarayı’nın Catherine salonunda Vladimir Putin’in elinden ödül de almıştı.

A Haber’in haberleri

Alman ZDF-Neo kanalında yayınlanan bir programın sunucusu olan Jan Böhmermann’ın yayın sırasında okuduğu şiirde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği haberleri sonrasında, iktidara yakınlığıyla bilinen A Haber Alman ZDF kanalının bulunduğu binanın önünde ‘garip’ bir habere imza atmıştı.

Kanal için haberi yapan kişi ise daha önce Gezi eylemleri sırasında Gezi Parkı’ndaki bir ağaçla ve CNN’den Christiane Amanpour’la ‘hayali söyleşiler’ de yapan Takvim’in haber müdürü Mevlüt Yüksel’di.

Yüksel, 2016 yılının Nisan ayında A Haber için Alman ZDF kanalının kampusune gitmiş ve arkasında  ayakta duran ve birbiriyle konuşan iki kişiyi göstererek, “Bakın Cumhurbaşkanı ve Türk halkına küfreden ZDF kanalının yetkilileri, bakın nasıl kaba bir şekilde duruyorlar ve burada bizim bulunmamızdan rahatsız oluyorlar” demişti.

Previous post
Göçükte 8 işçi hayatını kaybetmişti: 'Şırnak'taki maden ocağı faaliyetlerine devam ediyor'
Next post
Siirt'te bir öğretmen çocukların alnına ay yıldız çizip evlerine gönderdi