Ana SayfaToplumsal CinsiyetSistematik şiddete maruz bırakılmıştı: Özsavunma uyguladığı için tutuklanan kadın tahliye edilmiyor

Sistematik şiddete maruz bırakılmıştı: Özsavunma uyguladığı için tutuklanan kadın tahliye edilmiyor

HABER MERKEZİ – Sistematik olarak kendisini şiddete maruz bırakan eski eşini özsavunma uygulayarak öldüren Namme Ö. 1 yıldır tutuklu yargılanıyor. Boşanmadan önce defalarca polis ve ailesinden yardım istediğini ancak her defasında şiddet gördüğü eve geri gönderildiğini söyleyen Namme Ö., “Benim hayatımı kendi aralarında hallettiler” diyor.

İstanbul Tuzla’da yaşayan Namme Ö. evliliği boyunca kendisini sistematik şiddete maruz bırakan eşi Kazım Aydemir’den boşandı.

Fırat Haber Ajansı’ndan S. Asuman Demir’in haberine göre şiddet ve baskı boşandıktan sonra da devam etti. Bir gün Aydemir’in başına silah dayadığını söyleyen Name Ö., o anda kendisini korumak için eşini bıçaklayarak öldürmek zorunda kaldığını anlatıyor.

Bunun üzerine tutuklanan ve 1 yıldır cezaevinde olan Namme Ö. mahkemede verdiği ifadesinde, boşanmadan önce şiddet gördüğünü, iki defa bunun için polise gittiğini, polislerin ‘bir de eşinle konuşalım’ dediğini, sonrasında ise şiddetin daha da arttığını aktardı.

Boşanma isteğine ölüm tehdidi

Yine mahkemede verdiği ifadede eşinin boşandıktan sonra da kendisine baskı ve şiddet uyguladığını vurgulayan Namme Ö., olay gecesi yaşanan kavgada öncelikle Aydemir’in kendisine silah çektiğini, hatta başına silah dayayıp onu dışarıya çıkartmaya çalıştığını ifade etti.

Kendisini sistematik şiddete maruz bırakan ve defalarca aldatan Aydemir’den boşanmak istediğinde ölümle tehdit edildiğini söyleyen Namme Ö., “Buraya kadar beni neyin getirdiğini biliyorum. Ailesi de oğullarının huyunu biliyordu. 8 yaşındaki oğlumun ve defalarca da kayınpederimin yanında bana şiddet uyguladı” diye konuştu.

‘Benim hayatımı kendi aralarında hallettiler’

Ailesinin şimdi mahkemeye geldiğini ama yardım istediğinde yanında olmadıklarını dile getiren Namme Ö., ailesinin sorunları onunla değil eşiyle konuştuğunu belirterek şunları söyledi:

Ağabeyime iki defa telefon açtım. Evliliğimin gitmediğini boşanmak istediğimi söyledim. Bana bir de Kazım’la konuşalım, dedi. Daha sonra arayıp biz aramızda hallettik, diye konuştu. Benim hayatımı kendi aralarında hallettiler. Şimdi buraya sadece vicdan için geliyorlar.

Previous post
Endonezya'da havai fişek fabrikasında patlama: En az 47 kişi yaşamını yitirdi
Next post
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı, dolar yükseldi