Ana SayfaGüncelSur’da bu kez de rögarlar ‘tıkatıldı’: Kanalizasyon suyu çevreye akıyor

Sur’da bu kez de rögarlar ‘tıkatıldı’: Kanalizasyon suyu çevreye akıyor

HABER MERKEZİ – Yıkımın devam ettiği Sur’un Lalebey ve Alipaşa mahallelerinde, evlerini boşaltmak istemeyen mahallelerin elektrik ve sularının kesilmesinin ardından bu kez de mahallelerin rögarlarının tıkandığı ve kanalizasyon sularının çevreye aktığı öğrenildi. Mahalle sakinleri, bu durumun kasıtlı olduğunu belirterek, “rögarların tıkanmasına bilerek seyirci kalındığını, defalarca DİSKİ’yi aradıklarını, ancak kimsenin ilgilenmediğini” söylüyor.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, yıkımın 1. etabı olarak belirlenen Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde “kentsel dönüşüm” adı altında 5 aydır süren yıkımda sona gelindi.

Sokağa çıkma yasakları sırasında büyük yıkım yaşayan Sur’da evlerini boşaltmak istemeyen mahallelilerin ise elektrik ve suları sık sık kesiliyordu.


Sur’da evlerinin yıkıntıları üzerinde çadır kurdular: ‘Buradan çıkmak gibi bir lüksümüz yok’


Geçtiğimiz günlerde yıkımın 2. etabı için hazırlıklar kapsamında, Alipaşa mahallesinin Su Sokağı’na polis eşliğinde gelen Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş (Dicle EPSAŞ) ekipleri, mahalleye elektrik enerjisi sağlayan telleri ve direkleri sökmüştü.

Sur’da bu kez de rögarlar ‘tıkatıldı’

MA’nın haberine göre Alipaşa mahallesinde, elektrik ve suların kesilmesinin ardından bu kez de rögarlar tıkandı, sokakların kanalizasyon suyu içinde bırakıldığı öğrenildi.

Rögarların kapaklarının uzun süredir açık olduğunu ve içinin taşla dolduğunu söyleyen yurttaşlar, bir haftadır su rögarlarının tıkandığını söyledi.

“Her hafta yeni bir cezayla karşı karşıya kaldıklarını” ifade eden sokak sakinleri, geçen pazardan beri kanalizasyon kanallarının tıkandığını ve etrafa kötü kokular saçtığını dile getirdi.

Yurttaşlar, “rögarların tıkanmasına bilerek seyirci kalındığını, defalarca DİSKİ’yi aradıklarını, ancak kimsenin ilgilenmediğini” ifade etti.

Akan kanalizasyon suyunun geliş gidişleri engellediğini ifade eden yurttaşlar, evlerini terk etmeleri için bilinçli olarak bu yolların denendiğini” söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cemal Süreya'nın şiiri, Che'nin sözü, 'Seni seviyorum'un Kürtçesi 'örgüt delili' sayıldı
Sonraki Haber
78 yaşındaki tutuklu Sise Bingöl'ün kızı: Annemin durumu ağırlaşıyor, duyarlı olun