Ana SayfaGüncel‘Tahammül edemediler’: Kayyum, Medeni Yıldırım Parkı’nın ismini de değiştirdi

‘Tahammül edemediler’: Kayyum, Medeni Yıldırım Parkı’nın ismini de değiştirdi

HABER MERKEZİ – Lice Belediyesi’ne atanan kayyum, Ceylan Önkol Parkı’ndan sonra bu kez de Medeni Yıldırım Parkı’nın adını değiştirerek, ’15 Temmuz Şehitler Parkı’ yaptı.

Diyarbakır’ın Lice Belediyesi’ne atanan kayyum Sinan Başak, havan mermisiyle öldürülen Ceylan Önkol için yapılan parkın ismini değiştirerek, parka başka bir saldırıda öldürülen Fırat Simpil’in ismini vermişti.



Aynı kayyum bu kez Lice’de yapılan “kalekol protestoları” sırasında vurularak öldürülen Medeni Yıldırım’ın isminin verildiği parkın da ismini değiştirerek, ’15 Temmuz Şehitler Parkı’ yaptı.

‘Tahammül edemediler’

Parkın adının verildiği parkın isminin değiştirilmesi, Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım tarafından tepkiyle karşılandı.

Anne Yıldırım, Mezopotamya Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Medeni’nin isminin yaşadığı park bile onlara çok ağır geldi. Tahammül edemediler” ifadesini kullandı.

Parkın isminin “15 Temmuz Şehitler Parkı” yapılmasına tepki gösteren Fahriye Yıldırım, şunları söyledi:

15 Temmuz’un ismi gidip Medeni’yi mi buldu? Yeni park yapamıyorlar mıydı? Burada amaç parka isim vermek değil, Medeni’nin hatırasını yok etmektir.

Oğlunun faillerinin cezalandırılmasını beklerken, böyle bir durumu şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

Medeni’yi niçin vurduk, kim vurdu? Bunların cevaplarını bulmaları gerekirken, kalkıp Medeni’yi tamamen yok etmek istiyorlar. Medeni’yi öldürenle parktan ismi kaldıran arasında hiçbir fark yoktur. Benim gözümde aynı kişilerdir. Unutturmaya çalışması onların katil olduğu anlamına geliyor.

Konuyla ilgili kayyum ile görüşmeye gideceğini de sözlerine ekleyen Yıldırım, “15 Temmuz ile Medeni’nin ne ilgisi var. O park Medeni için yapıldı. İsmini değiştirse de o park Medeni’nin parkı olarak bilinecektir. Bunları onun gözünün içine bakarak söyleyeceğim. Bakalım ne cevap verecek” diye konuştu.

Medeni Yıldırım

19 Yaşındaki Medeni Yıldırım, Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Kayacık köyünde, 28 Haziran 2013’te yapılan ‘kalekol’ protestosunda askerlerin açtığı ateş sonucunda öldürülmüştü.

Previous post
Türkiye'nin yurt dışındaki en büyük askeri üssü Somali'de açıldı
Next post
Osmanlı'nın ilk feminist gazetecisi: Nuriye Ulviye Civelek