Ana SayfaKültür-SanatTarihin tozlu raflarında unutturulmuş kadınların hikayesi: ‘Kadınların Nesi Var?’ raflarda

Tarihin tozlu raflarında unutturulmuş kadınların hikayesi: ‘Kadınların Nesi Var?’ raflarda

HABER MERKEZİ – Yazar ve illüstratör Jacky Fleming imzalı 2017 Artémisa Mizah Ödülü’nü kazanan ‘Kadınların Nesi Var?’ adlı çizgi kitap Desen Yayınları etiketiyle yayımlandı.

İngiliz yazar ve illüstratör Jacky Fleming imzalı ‘Kadınların Nesi Var?’ isimli çizgi kitap Desen Yayınları etiketiyle yayımlandı.

2017 Artémisa Mizah Ödülü’nü kazanan kitap, kadınların tarih boyunca verdiği var olabilme mücadelesini ironik ve mizahi bir dille anlatıyor.

Kitap, “Kadınlar, Havva’dan bu yana tarihin neresindeler? Hapsoldukları ev içi alanın dışına çıkmaya cüret eden kadınların başına neler geldi?” gibi sorulara yanıt arıyor.

Fleming, unutulmuş ya da unutturulmuş kadınların hikayelerini tarihin tozlu raflarına yaptığı bir yolculuk ile gün yüzüne çıkarıyor.

‘Her erkeğin okuması gerekli’ diyerek yayımlanan kitabın tanıtım yazısından bir bölüm ise şöyle:

Eski zamanlarda hiç kadın yoktu. İşte bu yüzden, okuldaki tarih derslerinde kadınlardan bahsedildiğini duymazsınız. Erkekler elbette vardı ve büyük kısmı da dâhiydi. Hepimiz onların adını çocukluğumuzdan beri ezberledik. Ama yine de siz siz olun ve kimsenin sözüne inanmayın. Hatta bu söz Aydınlanma Çağı’nın “Yorulmaz Dâhisi” Rousseau’ya, Evrim Teorisi’nin babası Darwin’e, psikanalizin kurucusu Freud’a ait bile olsa…