Ana SayfaÇalışma YaşamıTüpraş patlamasına ilişkin 4 kişi tutuklandı

Tüpraş patlamasına ilişkin 4 kişi tutuklandı

HABER MERKEZİ – Tüpraş’ın İzmir Rafinerisi’nde 4 işçinin hayatını kaybettiği, 2 işçinin ise yaralandığı patlamaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 kişiden 4’ü tutuklandı.

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.’nin (Tüpraş) İzmir Aliağa’daki rafinerisinde meydana gelen ve 4 işçinin yaşamını yitirmesine neden olan patlamaya ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 7 kişi dün adliyeye sevk edilmişti.

Aralarında taşeron firma sahibi Bedrettin K., montaj ustası Ali B., işletme uzmanı Esfet B., Şantiye Müdürü Muhammed Hulusi G.’nin olduğu 4 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Baş mühendis Mehmet Emin T., işletme baş mühendisi Kürşat K. ve işletme mühendisi Burak K., ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mahkemeye sevk edilen 4 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ne olmuştu?

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.’nin (Tüpraş) İzmir Aliağa’daki rafinerisinde 12 Ekim’de saat 09.25’te bakım çalışmaları sırasında patlama meydana gelmişti.

Patlamada Kemal Şaşmazer, Yusuf Kepenek, Mehmet Karademir ve Mehmet Dere isimli dört işçi yaşamını yitirmiş, iki işçi ise yaralanmıştı.