Ana SayfaGüncelVan’da öldürülen taksicinin kuzeni anlattı: ‘Polis silahını ağzıma dayadı’

Van’da öldürülen taksicinin kuzeni anlattı: ‘Polis silahını ağzıma dayadı’

HABER MERKEZİ – Van Erciş’te polis kurşunuyla öldürülen taksici Zafer Ceyhan’ın cenazesinin defin edilmesi sırasında “Kimsin lan sen, devletten büyük müsün?” denilerek darp edilip gözaltına alınan kardeşi İbrahim Ceyhan ve kuzeni Müjdat Ceyhan, yaşadıklarını anlattı. Müjdat Ceyhan, dakikalarca darp edildiğini ve polisin ağzına silah dayadığını söyledi.

Van’da önceki akşam saatlerinde polisin açtığı ateşle iki kişi hayatını kaybetmiş, yaşamını yitirenlerden birinin ilçede taksicilik yapan Zafer Ceyhan adlı kişi olduğu öğrenilmişti.

Van Valiliği Zafer Ceyhan’ı ‘örgüt mensubu’ ilan ederken, aile ise Ceyhan’ın ilçede herkes tarafından tanınan bir taksici olduğunu söyleyerek Valilik açıklamasına tepki göstermişti.

Öte yandan Ceyhan’ın cenazesinde tepkili olan aile fertleri olan İbrahim Ceyhan ve Müjdat Ceyhan darp edilerek gözaltına alınmıştı.



İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alındıktan sonra savcılık tarafından serbest bırakılan iki isim, yaşadıklarını Mezopotamya Ajansı’ndan Uğur Atabay’a anlattı.

‘Copla kafama vurdular’

Kardeşinin ölüm haberini alınca işçi olarak gittiği Giresun’dan döndüğünü dile getiren İbrahim Ceyhan, abisinin ‘örgüt mensubu’ olduğu iddiasıyla öldürülmesinin gerçekçi olmadığı belirtti ve 4 çocuk babası olan abisinin taksicilik yaptığını kaydetti.

İbrahim Ceyhan, gözaltında yaşadıklarını ise şöyle anlattı:

Burada bize 10 kişiden fazla kimse cenaze defnine gelmeyecek dediler. Bizde öyle yaptık 15 kişiye yakın kişi ile gittik. Defin işlemeleri bitince dışarıda duran polislere tepkimi gösterdim. Bunun üzerine bize saldırdılar. Ailemize de saldırdılar. Ailemizi eve gönderdiler. Bizleri ters kelepçe yaparak gözaltına aldılar. Ben yerdeyken hangi polis geldiyse kafama vurdu. Biz onlara hiçbir şekilde karşılık vermediğimiz halde öyle iddia ettiler. Copla kafama, boğazıma, ayaklarıma vurdular. Ondan dolayı sesim düşmüş. Ayağım ağrıyor. Kafama sert bir cisimle vurdular.

Götürüldükleri Erciş Devlet Hastanesi’nde doktorun kendilerini muayene etmediğini de söyleyen Ceyhan, “Bizi hastaneye götürdüklerinden bırakmadılar doktor bize baksın. Kafamız duvara dönüktü. O şekilde polislerin dediklerini yazdılar. Bugün biz bırakıldığımızda kendimiz tekrar hastaneye gittik. Tahlil sonuçlarını bekliyoruz” diye belirtti.

‘Polis silahını ağzıma dayadı’

Cenaze törenin ardından dakikalarca darp edildiğini anlatan Müjdat Ceyhan ise polisin ağzına silah dayadığını ve kendisini öldürmekle tehdit ettiğini söyledi.

Müjdat Ceyhan, yaşadıklarını şöyle aktardı:

Cenazeyi defnettikten sonra bizlere müdahale ettiler. Amcamın oğlu orada tepkisini gösterdi. Orada 20’e yakın polis saldırdı. Yere atmıştılar. Copla, yumrukla, tekmeyle dövüyordular. Bende yapmayın dedim. Sonra silahı ağzıma dayadı, ‘Seni öldürürüm’ dedi. Coplarla vurdular. Silahla yüzüme vurdu. Sonrasında ben kaçtım ellerinden, silahı yere düştü. Sonra silahı sen aldın deyip beni darp ettiler. Şarjörün ağzıyla göğsüme vurdu. Vurduktan sonra ben bayıldım yere düştüm. Baygın bir şekilde bana kelepçe taktılar. Yerde dakikalarca tekmelediler.

Silahı yere düşen polisin amirinin de hakaretlerine maruz kaldığını vurgulayan Ceyhan, “Hakaret araç içinde de devam etti. Terörle Mücadele Şubesi’nden mukavemet bölümüne aldılar. Suçlu olduklarını anlayınca bize iyi davranmaya başladılar. Sonrasında bizi bıraktılar. Kendimiz hastaneye geldik” dedi.