Ana SayfaGüncel‘Yine’ homofobi: Hazinedar’a göre ‘LGBTİ’ye saygı göstermeleri destek vermek anlamına gelmiyor’

‘Yine’ homofobi: Hazinedar’a göre ‘LGBTİ’ye saygı göstermeleri destek vermek anlamına gelmiyor’

HABER MERKEZİ – Daha önce de homofobik söylemleri ile gündeme gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beltaş Vakfı bursiyer adayları buluşmasında, “LGBTİ’ye saygı göstermemiz destek verdiğimiz anlamına gelmiyor” dedi. Hazinedar’ın açıklamaları sosyal medyada tepki gördü.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, daha önce de homofobik söylemleri ile gündeme gelmişti.

Bugün 1991 yılından beri faaliyette olan Beltaş Vakfı bursiyer adayı öğrencilerle Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde buluşan Hazinedar, konuşmasının bir noktasında yine LGBTİ’lerden de bahsetti.

Hazinedar’ın kullandığı “LGBT’ye saygı göstermemiz destek verdiğimiz anlamına gelmiyor” ifadesi tepki topladı.

“Bu açıklamalar korku siyasetinin ürünüdür”

Kaos.gl’nin haberine göre Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü, üyelerinin de katıldığı etkinlikte yaşananları ve Hazinedar’ın ifadelerini sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

Sayın Murat Hazinedar, bugün, MKM’de BELTAŞ Vakfı konuşmanızda LGBTİ+lardan bahsederken ‘Saygı göstermemiz destek verdiğimiz anlamına gelmiyor.’ dediniz. Kendinizi LGBTİ+ siyaseti açısından kirlenmiş hissetmenizi üzülerek gözlemledik. Her alanda ‘saygı duymak destek vermek değil’ gibi açıklamalar korku siyasetinin ürünüdür. LGBTİ+’lara destek vermek kimseyi alçaltmaz. Aksine kişiye değer kazandırır, itibar sağlar. LGBTİ+’lara destek veren herkesin onur duymasını, kimsenin utanmadan, sürekli kendini aklamak zorunda kalmadan siyaset yapabileceği günler dileriz. Bizi üzdünüz.

“Destek verme, saygı duyma, herkese eşit bir şekilde görevini yap”

Konuşmaya tanık olan öğrencilerden biri ise, “Mesele LGBTİ olduğunda böyle mesafeli duruşlar koymak zorunda hissediyorlar. Destek vermek ne, saygı duymak ne? Herkese eşit görevini yap yeterli” ifadelerini kullandı.

Hazinedar’ın homofobik söylem ve eylemleri

Hazinedar, 20 Haziran’da belediyenin resmi Twitter hesabından LGBTİ+ Onur Haftası’na ilişkin yapılan paylaşımı sildirmiş, ardından konuya dair bir açıklama yaparak “Değerlerimize aykırı” demişti.

23 Haziran’da ise paylaşımı yapan çalışanın ‘eşcinsel olmadığını’ kast ederek “Hayır çocuğun öyle bir eğilimi de yok aslında. Allah için öyle bir derdi de yok. Gayet bizim gibi, maşallah serpilmiş bir çocuk” ifadelerini kullanmıştı.

 

 




Önceki Haber
Roboski Katliamı’nın 70. ayı: ‘Cezasızlık politikası dolayısıyla öldürülenlerin hesabı sorulmuyor’
Sonraki Haber
‘Barzani 1 Kasım’da görevi bırakıyor'