Ana SayfaGüncelYüksel’de eylemin 333. günü: Oyuncu Defne Halman dahil 6 kişi gözaltında

Yüksel’de eylemin 333. günü: Oyuncu Defne Halman dahil 6 kişi gözaltında

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 213. gününde olan tutuklu eğitimciler Gülmen ve Özakça ile dayanışmak ve işe iade amacıyla Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen eylemcilere müdahale eden polis, sinema ve tiyatro oyuncusu Defne Halman dahil 6 kişiyi gözaltına aldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 213. gününde.

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve işlerine geri dönmek için kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi’nde sürdürdükleri “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 333’üncü gününe girdi.

Oyuncu Defne Halman dahil 6 kişi gözaltında

Göstericiler, Yüksel Caddesi’nde etrafı bariyerlerle sarılı halde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak için Konur Sokak’ta bir araya gelirken, önleri Konur Sokak ile Yüksel Caddesi’nin kesiştiği noktada polislerce kesildi.

Engellendikleri yerde basın açıklaması yapmak isteyen eylemciler, burada, “Nuriye Gülmen ile Semih Özakça Açlık grevinin 213’üncü gününde, Nuriye Semih serbest bırakılsın” yazılı pankart açtı.

Eylemcilere müdahale eden polis, sinema ve tiyatro oyuncusu Defne Halman, Alev Şahin, Eser Budak ile ismi öğrenilemeyen 3 eylemciyi gözaltına aldı.